Websites negeren meldingen van datalekken, zo stelt de Australische beveiligingsonderzoeker Troy Hunt. Hunt is de oprichter van Have I Been Pwned, een website waar internetgebruikers kunnen zoeken of hun gegevens bij een datalek zijn buitgemaakt. Hunt wordt geregeld door onderzoekers en anderen geïnformeerd over datalekken of gehackte websites.
De Australische onderzoeker waarschuwt vervolgens de partij in kwestie zodat die maatregelen kan treffen en gebruikers kan waarschuwen. Vervolgens voegt Hunt de informatie toe aan Have I Been Pwned. De onderzoeker meldt dat hij nog een groot aantal datalekken moet verwerken. Dit kost echter de nodige tijd, mede doordat gehackte organisaties niet of heel traag reageren. In het geval van een datalek stuurt Hunt organisaties een e-mail of vult een webformulier in en benadert ze waar mogelijk via social media, zoals Twitter en Facebook.
Ondanks meerdere pogingen kreeg de onderzoeker geen reactie van The Fly on the Wall, een website over de aandelenbeurs. Aanvallers hadden de gegevens van 84.000 klanten, waaronder unieke e-mailadressen, aankopen en creditcardgegevens buitgemaakt. Ook de website Open CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive), waar de e-mailadressen, ip-adressen, telefoonnummers, adresgegevens en aankopen van ruim 510.000 klanten werden gestolen, reageerde niet.
Bij de website Lyrics Mania werden de gegevens van 109.000 gebruikers buitgemaakt, waaronder e-mailadressen en onversleutelde wachtwoorden. Ondanks herhaaldelijke pogingen ontving Hunt geen reactie. De e-mailadressen die bij de drie datalekken werden gestolen zijn aan Have I Been Pwned toegevoegd, zodat gebruikers die zich al bij de website hadden aangemeld een waarschuwing ontvangen. Daarnaast heeft Hunt de procedure gepubliceerd die hij volgt bij het informeren van websites over datalekken.
Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.
Technisch Security Specialist
De IT in de zorg professionaliseert. De beweging naar de Cloud brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee maar ook de noodzaak om op security gebied stappen te zetten. Wil je die stap met ons zetten en werken in een dynamische, moderne IT omgeving? Solliciteer dan op deze veelzijdige functie!
Engineer IT-operations
Nationaal Cyber Security Centrum
Als engineer IT-operations werk je in DevOps-verband samen met de solution-engineers van het NCSC. Die zijn verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het applicatief beheer van onze businessapplicaties. Jij vult de Ops-taken in. Jouw grootste uitdaging? Bestaande regels vertalen naar technische oplossingen.
(Senior) Solutions-engineer
Nationaal Cyber Security Centrum
Als (senior) technisch applicatie beheerder/developer ben je verantwoordelijk voor de implementatie, doorontwikkeling en het beheer van een aantal business applicaties en technische voorzieningen van het NCSC. Het gaat hierbij om applicaties en voorzieningen op het gebied van incident- en vulnerability management en malware analyse.
Wanneer je hieronder het e-mailadres van je account opgeeft wordt er een nieuwe activatielink naar je gestuurd. Deze link kun je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Wanneer je het juiste e-mailadres hebt opgegeven ontvang je automatisch een nieuwe activatielink. Deze link kan je gebruiken om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Geef je e-mailadres op en kies een alias van maximaal 30 karakters.
Je hebt je succesvol aangemeld. Voordat je je account kunt gebruiken moet deze eerst geactiveerd worden. Dit kan je zelf doen middels de activatielink die naar het opgegeven e-mailadres is verstuurd.