image

Amerikaans ziekenhuis getroffen door ransomware

maandag 15 januari 2018, 14:01 door Redactie, 1 reacties

Een Amerikaans ziekenhuis in de staat Indiana is getroffen door ransomware, waardoor personeel geen toegang meer had tot e-mail, elektronische medische dossiers en andere systemen en op papier en pen moest terugvallen. De infectie vond vorige week donderdag plaats toen ziekenhuispersoneel opeens een melding te zien kreeg dat bestanden versleuteld waren, zo melden de Daily Reporter en IndyStar.

Daarop besloot het it-team van het ziekenhuis het gehele netwerk uit voorzorg uit te schakelen. Patiënten werden via notities over het incident ingelicht en medewerkers werden verzocht om ervoor te zorgen dat al hun netwerkcomputers uitgeschakeld waren. Artsen en verplegers maken inmiddels gebruik van pen en papier om de medische overzichten van patiënten bij te werken.

Volgens ziekenhuisdirecteur Steve Long ontstond de infectie niet door een medewerker die een besmette bijlage opende, maar zou het om een "geraffineerde aanval" gaan. Details zijn echter niet gegeven. Ook wil het ziekenhuis niet zeggen hoeveel bitcoin er voor het ontsleutelen van de bestanden is gevraagd.

Reacties (1)
15-01-2018, 17:02 door Anoniem
Onderzoeken hoe het heeft kunnen gebeuren en dan de backup's terug zetten.

Wat zegt u, backup's terug zetten ...... ?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.