image

Android-apps in Google Play Store plegen clickfraude

woensdag 17 januari 2018, 13:24 door Redactie, 4 reacties

In de Google Play Store zijn 27 Android-apps ontdekt die toestellen onzichtbaar voor de eigenaar op links en advertenties laten klikken, zo waarschuwt anti-virusbedrijf Doctor Web. Het gaat om verschillende games die bij elkaar 4,5 miljoen keer zijn gedownload, aldus de virusbestrijder.

Na de installatie downloaden de apps verschillende kwaadaardige modules. Deze modules zijn ontwikkeld om clickfraude te plegen. Hierbij lijkt het alsof een echte internetgebruiker op een advertentie of link heeft geklikt, terwijl de click eigenlijk van de malafide app afkomstig is. De criminelen achter de malware profiteren van de zogenaamde clicks en het opblazen van het verkeer naar websites. Doctor Web waarschuwt dat de Android-apps in theorie ook andere modules kunnen downloaden die bijvoorbeeld voor phishing zijn te gebruiken. De apps in kwestie zijn op het moment van schrijven nog in de Play Store te vinden.

Reacties (4)
17-01-2018, 15:17 door Anoniem
Dit zou eigelijk bij de advertentie netwerken opgelost moeten worden in plaats van de vingers naar de Play Store te wijzen.
17-01-2018, 16:14 door johanw
Ik heb liever dit dan advertenties in een spel. Hier heb ik geen last van maar alleen de parasieten van de advertentie industrie.
17-01-2018, 16:46 door Briolet
Door Anoniem: Dit zou eigelijk bij de advertentie netwerken opgelost moeten worden in plaats van de vingers naar de Play Store te wijzen.

Maar die advertentienetwerken verdienen ook aan clickfraude omdat ze een hogere rekening bij de adverteerders kunnen neerleggen.

Het zouden de adverteerders moeten zijn die de gehele betalingen blokkeren als er clickfraude plaats vind met hun advertenties. Pas dan zullen de advertentiebedrijven in actie komen.
17-01-2018, 22:27 door Anoniem
Zolang een eerlijke en een frauduleuze klik hetzelfde geld opbrengt is het een gebed zonder end.

Er is kennelijk niemand die echt het tuintje wil schoffelen van clickfraud onkruid.

Dan gaat het inderdaad welig tieren. Van de markt, is gebleken, hebben we niets te wachten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.