image

Currence: Sterke stijging aantal iDeal-transacties in 2017

donderdag 18 januari 2018, 11:57 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar is het aantal iDeal-transacties sterk gestegen, zo blijkt uit cijfers van betalingsverwerker Currence. In 2017 vonden er 378,2 miljoen betalingen via iDeal plaats, een stijging van 33,8 procent. Het aandeel mobiele iDeal-transacties liep op tot meer dan de helft.

Volgens Currence is de groei van iDeal mede te danken aan de nog steeds snel groeiende online handel in Nederland. Inmiddels bieden webwinkels uit 60 landen iDeal als betaalmiddel aan Nederlandse particulieren aan. Buiten de traditionele e-commerce wordt iDeal ook gebruikt voor het online betalen van facturen, gemeentebelastingen, prepaid telefoontegoeden en verkeersboetes.

Dit jaar gaan banken hun mobiele apps uitbreiden met de mogelijkheid om iDeal QR-codes te scannen. Gebruikers van mobiele bankapps kunnen dan iDeal QR-codes op kassabonnen, papieren facturen of beeldschermen met hun smartphone scannen en zo bijvoorbeeld voor bezorgmaaltijden, donaties, doktersrekeningen en onbemande automaten en diensten betalen.

Creditcards en pin

Het aantal creditcardtransacties nam vorig jaar met 10,2 procent toe, tot bijna 160 miljoen transacties, zo meldt Betaalvereniging Nederland. De totale omzet met creditcards bedroeg ruim 12 miljard euro. De sterkste omzetgroei, van 14,1 procent, zat in creditcardbetalingen voor online amusement, zoals Netflix en Spotify. De omzet in de reisbranche, met name voor hotels, steeg het afgelopen jaar met 8,5 procent.

Het aantal pinbetalingen is afgelopen jaar met 7,8 procent gestegen tot 3,84 miljard transacties. Het aandeel contactloze betalingen op het totale aantal pinbetalingen is in 2017 meer dan verdubbeld, van 24 procent eind 2016 naar 49 procent eind 2017. Ruim een derde van alle contactloze betalingen gebeurt in supermarkten. Daarna volgen de horeca, met een aandeel van ruim 15 procent en onbemande verkoopautomaten, met ruim 7 procent.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.