image

Microsoft patcht Office voor Mac week later dan Windows-versie

vrijdag 19 januari 2018, 10:48 door Redactie, 0 reacties

Een week na het uitbrengen van een belangrijke beveiligingsupdate voor de Windows-versies van Office heeft Microsoft de patch ook beschikbaar gemaakt voor Office 2016 voor Mac. De update verhelpt kwetsbaarheden waardoor een aanvaller willekeurige code op het systeem kan uitvoeren met de rechten van de ingelogde gebruiker.

Om de aanval te laten slagen hoeft een aanvaller het doelwit alleen een kwaadaardig bestand met een kwetsbare versie van Office of Outlook te laten openen. De update om de kwetsbaarheden te verhelpen werd op 9 januari voor de verschillende Windows-versies van Office uitgerold. Gisteren verscheen de update voor Office 2016 voor Mac. Mac-gebruikers krijgen het advies om Office-update 16.9.18011602 te installeren, wat via de automatische updatefunctie van de software kan.

Volgens Microsoft is het meer dan waarschijnlijk dat aanvallers exploits voor de gepatchte kwetsbaarheden zullen ontwikkelen. Eén van de kwetsbaarheden die Microsoft deze maand in Office patchte werd al actief aangevallen voordat er een update beschikbaar was. Dit "zeroday-lek" was echter niet aanwezig in de Mac-versie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.