image

Firefox krijgt optie om verzoeken van websites te blokkeren

vrijdag 19 januari 2018, 13:42 door Redactie, 3 reacties

Mozilla heeft een nieuwe optie voor Firefox ontwikkeld waarmee het eenvoudig wordt om verzoeken van opdringerige websites, die bijvoorbeeld om toegang tot locatiegegevens of webcam vragen, te blokkeren. Op dit moment kunnen websites aan gebruikers vragen of ze push-notificaties mogen sturen of toegang tot apparaatfeatures zoals de webcam of geolocatie mogen krijgen.

Via een nieuwe optie genaamd "Block new requests asking to allow notifications" is het mogelijk om dergelijke verzoeken voor alle websites te blokkeren. Er is daarnaast ook de optie om betrouwbare websites te whitelisten, zodat die de verzoeken nog wel kunnen versturen. Volgens Mozilla kan het blokkeren van notificaties ervoor zorgen dat bepaalde features op websites niet meer werken. De optie is nu in de Nightly-versie van Firefox te testen. Wanneer die in de standaardversie terechtkomt is nog niet bekend.

Image

Reacties (3)
20-01-2018, 10:05 door Anoniem
Goede ontwikkeling, ben echt blij dat ik een aantal weken geleden van Chrome naar Firefox ben gegaan.
Het is echt een heel prettige browser geworden.
23-01-2018, 15:12 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Goede ontwikkeling, ben echt blij dat ik een aantal weken geleden van Chrome naar Firefox ben gegaan.
Het is echt een heel prettige browser geworden.

Ben gedwongen op het werk gebruik te maken van de ergste klotebrowser die er momenteel is.
F I R E P R U T S is mijn benaming voor dit digitale nagerecht uit de keuken van het voorheen door mij zeer gewaardeerde Mozilla
(Het hoofdgerecht Firefox kunnen zij, ook vanwege klachten over smaak tot kotsneigingen toe van de weggelopen gebruikers van het eerste uur, blijkbaar niet meer op de kaart zetten)

Want:

Alweer een frustratie: Waarom is de functie ctrl+shift+t verdwenen om een per abuis gesloten tab weer te openen? Het overkomt mij vrij vaak en het was juist zo reuze handig om dan ctrl+shift+t te kunnen gebruiken.

Bij Mozilla zijn de vereenzaamde webwereldvreemde ivoren toren bewoners alleen nog aan het ego-trippen met non-functionaliteit toevoegen ten koste van het gebruiksgemak waar deze browser in het verleden zijn mondiale zéér grote waardering - ook van mij! - terecht aan ontleende.
23-01-2018, 18:27 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 23-01-2018, 18:32
"Firefox krijgt optie om verzoeken van websites te blokkeren"

Daar had je een heel handige extensie voor...
Maar ja het oude extensiemodel is weggepleurd. (zeker 10.000 stuks zeer nuttige software afgedankt) Legacy Extensies worden ze nu denigrerend genoemd.

Waar heb ik het over?

Block site (laatste versie was 1.1.9.0) waarin je elke url ook met een Wildcard: * kon White- of Blacklisten

Moraal: Wat Mozilla hovaardig heeft afgedankt proberen zij nu als 'pimp your browser' aan te bieden als hun verdienste: iets bijzonders; iets nieuws; iets vooruitstrevends: "Because you're in command of your Firefox".

Waar is mijn teiltje?!

Bah.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.