image

Z-CERT gaat zorginstellingen helpen met cybersecurity

woensdag 24 januari 2018, 11:47 door Redactie, 4 reacties

Vandaag is er in Den-Haag een nieuwe organisatie geopend die zorginstellingen gaat ondersteunen op het gebied van cybersecurity. Z-CERT, zoals de organisatie wordt genoemd, ondersteunt zorginstellingen op het moment dat er een cybersecurity-incident is, maar helpt instellingen ook om hun weerbaarheid op het gebied van cybersecurity structureel te verbeteren.

Ook zal de organisatie kennis en ervaring uitwisselen. Z-CERT is opgericht op initiatief van een aantal branches in de zorg, met steun van het ministerie van Volksgezondheid. "Het bewustzijn van digitale veiligheid is in de zorgsector moet omhoog", aldus Nienke van den Berg, oprichter en directeur van Z-CERT. "Het is een sector waar veel vertrouwelijke gegevens worden vastgelegd en uitgewisseld, en de veiligheid van patiënten afhankelijk kan zijn van de veiligheid van digitale apparatuur."

Reacties (4)
25-01-2018, 07:18 door karma4
De steun van het ministerie is nodig om falende private partijen te helpen? Het komt neer op verkapte staatssteun.
25-01-2018, 09:58 door hstraat
Dit heeft niks met staatssteun te maken. Het is de bedoeling dat er genoeg instanties bij aangesloten worden zodat het zonder subsidie vooruit kan. Omdat niet iedere instantie in de zorg een CERT heeft is dit een mooi initiatief om toch ondersteuning te krijgen bij een uitbraak of meldingen dat er bugs/lekken zijn gevonden bij instantie X en men weet dat deze software ook bij instantie Y draait. Ben bij de opening geweest :)
25-01-2018, 12:39 door Anoniem
De steun van het ministerie is nodig om falende private partijen te helpen? Het komt neer op verkapte staatssteun.

Jij hebt liever dat je zorggegevens op straat liggen, dan dat zorg instellingen hulp krijgen bij het beter beveiligen van die gegevens ? In iedere land is de overheid bezig met dit soort zaken, wat is nou jouw probleem hiermee ?
25-01-2018, 12:40 door Anoniem
Dit heeft niks met staatssteun te maken

Ach, sommigen reageren hier *altijd* negatief op ieder topic waar de overheid in voor komt. Welke keuze men ook maakt, het is *nooit* goed. Slaapverwekkend zo langzamerhand, maarja.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.