image

Tor Browser maakt gebruikersinterface toegankelijker

donderdag 25 januari 2018, 12:04 door Redactie, 5 reacties

Om Tor Browser toegankelijker voor internetgebruikers te maken is er een nieuwe versie met een aangepaste gebruikersinterface verschenen. Tor Browser laat gebruikers hun ip-adres en privacy beschermen. De gebruikersinterface, zoals het welkomstscherm, waren voor sommige gebruikers verwarrend. Uit onderzoek (pdf) blijkt dat sommige gebruikers 40 minuten bezig waren om te kijken wat ze hier moesten doen.

"Het oude scherm had teveel informatie voor de gebruikers, wat ze verwarde over wat er moest worden gedaan", aldus Nicolas Vigier van het Tor Project. Daarom zijn het scherm en de tekst vereenvoudigd, zodat het eenvoudiger voor gebruikers wordt om te bepalen of ze iets moeten configureren. Ook de instellingen voor landen waar Tor wordt gecensureerd en het gebruik van een proxy zijn nu aangepast. Een andere aanpassing die is doorgevoerd betreft de "security slider", waarmee gebruikers het gewenste beveiligingsniveau kunnen instellen.

Verder is voor de Windows-versie van Tor Browser 7.5 "context sandboxing" ingeschakeld, wat aanvullende bescherming biedt. De nieuwste Tor Browser ondersteunt ook de "Next Generation of Onion Services", wat voor betere prestaties zou moeten zorgen en bevat de Firefox-beveiligingsupdates die deze week uitkwamen. Updaten kan via Torproject.org of de automatische updatefunctie van de browser.

Image

Reacties (5)
25-01-2018, 12:49 door Anoniem
"Uit onderzoek (pdf) blijkt dat sommige gebruikers 40 minuten bezig waren om te kijken wat ze hier moesten doen."
Onnodige update vind ik. Als je al moeite hebt met het opstarten ervan..
25-01-2018, 13:31 door Anoniem
Onnodige update vind ik. Als je al moeite hebt met het opstarten ervan..

Dank, nuttig om te weten.
25-01-2018, 13:34 door Anoniem
Door Anoniem: "Uit onderzoek (pdf) blijkt dat sommige gebruikers 40 minuten bezig waren om te kijken wat ze hier moesten doen."
Onnodige update vind ik. Als je al moeite hebt met het opstarten ervan..

Lol nou in dat geval moeten ze nog meer lezen voordat ze met een Tor bezig gaan.
25-01-2018, 21:12 door Anoniem
@ Kindertjes

Plaatje kijken : klik op connectbutton is direct connecten.

De aanpassingen gelden voor die andere knop "Configure", een knop voor het aanpassen van de standaard verbinding configuratie met diverse mogelijkheden als het configureren van bridges dat meer kennis van zaken vraagt.

Het gebruik van de Torbrowser op zich is heel eenvoudig.
Dat hadden jullie kunen weten, als je die browser ook hadden uitgeprobeerd.
Maarja, gratis reacties plempen in de tussenuurtjes en omdat de meester met zijn lesstof je niet interesseert is hier (helaas) schering en inslag.
26-01-2018, 09:13 door Anoniem
Ah laat ik dan eens een on topic reactie van anon doen.
Goed om te horen dat TOR browser bezig is om zichzelf zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken zodat iedereen (ook mensen zonder veel kennis) hun anonimiteit kan verbeteren op het internet!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.