image

Apple gaat privacy-icoon tonen bij apps die om privédata vragen

donderdag 25 januari 2018, 14:46 door Redactie, 4 reacties

Apple-apps op zowel iOS als macOS die gebruikers om privédata vragen zullen straks een privacy-icoon laten zien, zo blijkt uit testversies van beide besturingssystemen. In een scherm over het nieuwe privacy-icoon legt Apple uit dat het niet overal wordt getoond, omdat Apple alleen persoonlijke data verzamelt als dit nodig is om features in te schakelen, de eigen diensten te beveiligen of de ervaring van de gebruiker te personaliseren.

Verder laat het scherm weten dat privacy volgens Apple een fundamenteel mensenrecht is en de producten zo zijn ontwikkeld om dat te ondersteunen. De feature is nu aan de preview van iOS 11.3 en de preview van macOS High Sierra 10.13.4 toegevoegd, zo meldt app-ontwikkelaar Dean Murphy op Twitter. Eind vorig jaar liet onderzoeker Felix Krause zien hoe eenvoudig het is voor kwaadaardige apps om legitiem lijkende pop-ups te tonen waarin om het Apple ID-wachtwoord wordt gevraagd. Het privacy-icoon zou dit mogelijk moeten voorkomen. IOS 11.3 zou dit voorjaar gereed moeten zijn.

Image

Reacties (4)
25-01-2018, 17:39 door karma4 - Bijgewerkt: 25-01-2018, 17:39
Eh Apple en privacy? De NSA vond het de makkelijkste manier om mensen te volgen welke die mensen zichzelf aan hangen.
26-01-2018, 20:44 door Anoniem
Door karma4: Eh Apple en privacy? De NSA vond het de makkelijkste manier om mensen te volgen welke die mensen zichzelf aan hangen.

Tuurlijk. Onze Microsoft medewerker weer een hatend bericht sturen.

Ontopic: Een goed iets. Zouden vele een voorbeeld aan kunnen nemen. Alleen lees ik hier weinig informatie over wat het nou precies inhoud, wanneer zoiets verschijnt, hoe een app ontwikkelaar dit kan voorkomen (door zich aan welke regels te houden) en welke privé informatie ze bedoelen.

Houdt dit ook in dat Facebook, twitter, snapchat, telegram en elk andere app wat iets wil weten zo’n icoon te zien krijgt?

Als app ontwikkelaar wil je natuurlijk zoiets niet in je app hebben.
27-01-2018, 07:59 door GerBNL
Lieve Karma4, je merkwaardige applehaat begrijp ik al niet, maar wat moet "... welke die mensen zichzelf aan hangen" in vredesnaam betekenen? Ik herken Nederlandse woorden, maar met de beste wil van de wereld lukt het me niet hier een betekenisvolle zin van te maken.

Zelf vind ik het wel een aardig initiatief, maar wel wat magertjes. Ik zou mezelf nog steeds aanmerkelijk meer mogelijkheden wensen om de toegang van apps tot de diverse functies van mijn telefoon te bewaken. En andersom trouwens ook functies die juist als privacy bedreigend worden gezien, zoals de mogelijkheid telefoongesprekken op te nemen.
28-01-2018, 11:17 door Anoniem
Tsja. Leuk. Dus Apple gaat bepalen waar mijn data heen gaat (iCloud), en nu gaan ze me ook nog waarschuwen als er iemand anders aan gaat komen.

Waarom mag ik nou niet gewoon zelf bepalen waar mijn data heen gaat? Het zou zo leuks zijn als een stuk software wat met alle geweld mijn locatie wil weten gewoon 'No Fix' ofzo terug krijgt. Maar ja, dat stoppen ze er dan weer niet in...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.