image

CJIB waarschuwt voor e-mail over niet-betaalde zorgpremie

vrijdag 26 januari 2018, 13:58 door Redactie, 3 reacties

Het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) waarschuwt internetgebruikers voor een malafide e-mail die de afgelopen dagen in naam van het CJIB werd verstuurd. Volgens het bericht is de premie voor de zorgverzekering niet betaald en zal er beslag op de bankrekening worden gelegd.

"Indien U niet onmiddelijk uw schuld voldoet op het hieronder opgegeven rekeningnummer, zijn wij genoodzaakt verdere maatregelen te nemen", zo laat de e-mail weten. De ontvanger van het bericht moet een bedrag van 79,95 euro betalen om beslaglegging van de bankrekening te voorkomen. Het CJIB meldt dat het om een "valse mail" gaat en roept mensen op die het bericht hebben ontvangen om niet te betalen.

"Hebt u een e-mail ontvangen waarin staat dat u een boete moet betalen? Of dat u premies voor uw zorgverzekering niet hebt betaald? En dat er vervelende dingen gebeuren als u niet snel betaalt? Zoals blokkeren van uw bankrekening, inschakeling van een deurwaarder of registratie bij het BKR? Maakt u zich geen zorgen. Dit is altijd een valse e-mail van oplichters. Het CJIB mailt u nooit over een boete, aanmaning of betalingsachterstand", aldus de overheidsinstantie.

Image

Reacties (3)
27-01-2018, 00:36 door [Account Verwijderd]
Het is uitermate triest voor mensen die hierin trappen en zie dan absoluut geen plaats voor venijnige humor, maar moet ook wel kwijt dat email een toenemende bron voor lachsalvo's begint te worden.

Probeer maar eens € 79,95,- over te maken.... (goed lezen ja!)
27-01-2018, 13:21 door Anoniem
Nee deze gaat alleen over boetes van bekeuringen die door de politie zijn opgelegd.
28-01-2018, 11:19 door Anoniem
Tsja. Maar ja. Van de Roverheid moeten we toch allemaal zo nodig aan de email enzo. Want het is zo makkelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.