image

Besmette advertenties met cryptominer verspreid via DoubleClick

vrijdag 26 januari 2018, 16:30 door Redactie, 10 reacties

Cybercriminelen hebben Googles advertentienetwerk DoubleClick gebruikt om besmette advertenties met twee verschillende cryptominers op populaire websites te krijgen, zo laat anti-virusbedrijf Trend Micro weten. De cryptominers gebruiken de rekenkracht van de browser om naar de cryptovaluta monero te minen.

Daarbij wordt 80 procent van de processor voor het minen gebruikt. Trend Micro ontdekte de advertenties nadat het een piek in het aantal detecties van cryptominers zag. Verder onderzoek wees uit dat Googles DoubleClick werd gebruikt om de besmette advertenties op populaire websites te krijgen. "De getroffen website laat een legitieme advertentie zien, terwijl de twee webminers in het geheim hun taak uitvoeren", aldus analist Joseph Chen. Google is inmiddels over de advertenties ingelicht. Internetgebruikers die zich tegen cryptominers willen beschermen kunnen dit doen door JavaScript te blokkeren.

Image

Reacties (10)
26-01-2018, 17:14 door Anoniem
Internetgebruikers die zich tegen cryptominers willen beschermen kunnen dit doen door JavaScript te blokkeren.

of gewoon ad blockers installeren. Want dan krijg je dit dus ook niet. Nog maar eens duidelijk waarom een ad blocker een must is tegenwoordig.

TheYOSH
26-01-2018, 17:27 door Anoniem
Ik gun sites hun inkomsten maar ik overweeg toch serieus door dit soort dingen een ad blocker te installeren. De advertentie netwerken moeten gewoon kappen met die scripted advertenties.
26-01-2018, 17:47 door [Account Verwijderd]
Zolang al die advertentie boeren het niet voor elkaar krijgen om 'veilige' content aan te bieden zouden de klanten van die boeren de verantwoordelijkheid moeten nemen om geen zaken meer met ze te doen.
26-01-2018, 19:35 door Anoniem
Door MrEd: Zolang al die advertentie boeren het niet voor elkaar krijgen om 'veilige' content aan te bieden zouden de klanten van die boeren de verantwoordelijkheid moeten nemen om geen zaken meer met ze te doen.
Helemaal mee eens.
Veilig en gedoseerd en dan gaat mijn Ublock uit, tot die tijd doet hij prima werk.
26-01-2018, 21:56 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Ik gun sites hun inkomsten maar ik overweeg toch serieus door dit soort dingen een ad blocker te installeren. De advertentie netwerken moeten gewoon kappen met die scripted advertenties.

Overwegen?
Doen!
Motivatie: je laatste opmerking is een luchtkasteel, een wensdroom die nooit in vervulling zal gaan, want het is een onmisbaar verdienmodel in de reclame wereld.
27-01-2018, 10:15 door Anoniem
Door Aha:
Door Anoniem: Ik gun sites hun inkomsten maar ik overweeg toch serieus door dit soort dingen een ad blocker te installeren. De advertentie netwerken moeten gewoon kappen met die scripted advertenties.

Overwegen?
Doen!
Motivatie: je laatste opmerking is een luchtkasteel, een wensdroom die nooit in vervulling zal gaan, want het is een onmisbaar verdienmodel in de reclame wereld.

En daarom moeten wij als volk zeggen: scripted? dan adblocker. Maw een duidelijk signaal geven. (vote with your wallet principe)
27-01-2018, 15:22 door Anoniem
Door Anoniem: of gewoon ad blockers installeren. Want dan krijg je dit dus ook niet. Nog maar eens duidelijk waarom een ad blocker een must is tegenwoordig.
Ik ben juist met ad-blockers gestopt omdat NoScript heel goed blokkeert waar ik last van heb, en precies op het niveau waar het om gaat: uitvoerbare code niet uitvoeren op mijn computer tenzij ik het uitdrukkelijk toesta. Advertentiedomeinen komen niet eens in de buurt van toestemming krijgen.
27-01-2018, 23:05 door Anoniem
Anti-Webminer

https://github.com/greatis/Anti-WebMiner/releases

of een MinerBlock extensie
28-01-2018, 00:07 door SomeDuder
Hoe vervelend ik het ook vind dat sommige sites inkomsten hierdoor mislopen, gaat veiligheid vóór goede bedoelingen. M.A.W., ik blijf adblockers installeren bij de mensen en dwing dit af via de proxy op kantoor. Jammer dat de regering/EU de advertentieproviders niet eens een schop onder de reet geven ipv de gebruiker.
28-01-2018, 18:46 door Anoniem
Het kan ook anders:

Een Europees verbod op het gebruik van PHP, Flash en Java tenzij een bedrijf daar een vergunning voor heeft. Terug naar HTML only met wysiwyg editors voor de gewone websites. Advertenties dan maar gewoon met een lokale BMP of JPEG of helemaal geen.

Want zeg nu zelf, wanneer is een dynamische website nu echt een harde eis? Zelf een webshop kan met een bestelformulier via e-mail werken; reply met betaallink, klaar...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.