image

FBI eert ransomware-onderzoeker met speciale award

vrijdag 2 februari 2018, 10:45 door Redactie, 2 reacties

De FBI heeft een Amerikaanse ransomware-onderzoeker met een speciale award geëerd voor zijn inzet om in het publiek belang ransomware te ontsleutelen. Michael Gillespie is de oprichter van ID Ransomware, een website die ransomware-slachtoffers helpt met het identificeren van ransomware en kijkt of er een decryptietool voor beschikbaar is. De website is te vergelijken met het NoMoreRansom-project van de Nederlandse politie.

Dagelijks verwerkt ID Ransomware duizenden inzendingen en het kan bijna 500 verschillende soorten ransomware-exemplaren detecteren. Tevens is Gillespie verantwoordelijk voor Malwarehunters.com. Hij houdt zich veel bezig met ransomware-onderzoek en ontwikkelt gratis decryptietools om slachtoffers te helpen. Hij deelt zijn bevindingen vaak via Twitter, waar hij onder het alias "demonslay335" actief is.

Voor zijn werk heeft hij nu de Community Leadership Award ontvangen, een speciale prijs die in 1990 in het leven werd geroepen voor personen die zich hebben ingezet voor het bestrijden van onder andere cybercrime in de Verenigde Staten. In april zal Gillespie de prijs op het hoofdkantoor van de FBI in Washington D.C. in ontvangst mogen nemen.

Reacties (2)
02-02-2018, 14:20 door Anoniem
Michael Gillespie is one of 56 individuals or organizations around the United States who will receive this award this year. Laten we vooral niet vragen waarom personen als Michael Gillespie nodig zijn en de FBI liever awards uitreikt.
03-02-2018, 12:24 door Anoniem
Negatief gedoe weer. Alsof de FBI zelf de taak heeft om dit soort projecten op te zetten. Laten we vooral vragen waarom... bleh. Gewoon een mooi project en een terechte award.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.