image

FBI waarschuwt voor cybercriminelen die scholen aanvallen

dinsdag 6 februari 2018, 14:21 door Redactie, 1 reacties

De FBI heeft een waarschuwing afgegeven voor een groep cybercriminelen genaamd "TheDarkOverlord" die recentelijk ook scholen aanvalt. De groep is volgens de FBI sinds april 2016 actief en weet op de netwerken van organisaties in te breken. Vervolgens worden er allerlei gevoelige gegevens gestolen.

De criminelen eisen een geldbedrag van getroffen organisaties, anders dreigen ze de gestolen data openbaar te maken. Recentelijk heeft de groep het ook voorzien op scholen, aldus een waarschuwing van de FBI die door Public Intelligence openbaar werd gemaakt (pdf). Daarin staat vermeld dat de groep minstens 69 scholen en bedrijven heeft gehackt, waarbij vele miljoenen persoonlijke gegevens zijn buitgemaakt. Ook zijn de gegevens van meer dan 7.000 leerlingen gepubliceerd omdat scholen niet het gevraagde bedrag betaalden.

Scholen en organisaties die worden afgeperst krijgen het advies om meteen naar de politie te gaan en de e-mail van de afpersers, inclusief headers, te bewaren. Verder geeft de FBI in de waarschuwing algemene beveiligingstips om netwerken en data te beveiligen, zoals het uitschakelen van remote toegang als het niet wordt gebruikt, het scannen op open poorten en ervoor zorgen dat back-ups met gevoelige data niet direct vanaf lokale netwerken toegankelijk zijn.

Reacties (1)
06-02-2018, 14:30 door [Account Verwijderd]

Verder geeft de FBI in de waarschuwing algemene beveiligingstips om netwerken en data te beveiligen, zoals het uitschakelen van remote toegang als het niet wordt gebruikt, het scannen op open poorten en ervoor zorgen dat back-ups met gevoelige data niet direct vanaf lokale netwerken toegankelijk zijn.
En 2-factor voor alle privacy gevoelige systemen! Bij SAAS oplossingen als SOM Today en It's Learning is dat heel goed mogelijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.