image

VS klaagt 36 mensen aan voor handel in gestolen creditcarddata

donderdag 8 februari 2018, 10:35 door Redactie, 0 reacties

Het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft 36 mensen aangeklaagd die worden verdacht van betrokkenheid bij een criminele organisatie die op grote schaal gestolen creditcardgegevens, persoonsinformatie, bankgegevens en financiële informatie verhandelde, alsmede malware.

De handel in creditcardgegevens waarvoor de bende verantwoordelijk was zou voor meer dan 530 miljoen dollar aan schade hebben veroorzaakt bij financiële instellingen, winkels en privépersonen. Volgens de aanklacht werd de organisatie in 2010 opgericht. Het forum van de organisatie had meer dan 10.000 gebruikers en werd voor allerlei criminele zaken gebruikt, aldus het Amerikaanse OM.

De handel in gestolen creditcardgegevens vond plaats via "geautomatiseerde verkoopsites" van leden, zo laat de aanklacht verder weten. Ook bood de organisatie een escrow-dienst aan om illegale digitale valuta-transacties tussen leden te faciliteren. Bij een internationale operatie tegen de bende zijn 13 personen in de Verenigde Staten, Australië, Groot-Brittannië, Frankrijk, Italië, Kosovo en Servië aangehouden. Daarnaast is de server van de bende offline gehaald.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.