image

Cel- en werkstraffen geëist voor fraude met digitale cadeaubonnen

vrijdag 16 februari 2018, 16:44 door Redactie, 2 reacties

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag tegen een 23-jarige en een 20-jarige man uit Den Haag cel- en werkstraffen geëist. De mannen worden verdacht van fraude met speciale vouchers die door een niet nader genoemde landelijke zelfbedieningsgroothandel worden uitgegeven.

Deze vouchers, onder meer onderdeel van kerstpakketten die door de groothandel waren samengesteld, konden worden ingewisseld tegen digitale cadeaubonnen van verschillende webwinkels. Het duo heeft volgens de officier van justitie tussen december 2016 en februari 2017 in de computersystemen van de groothandel onrechtmatig vouchers aangemaakt en ingewisseld, waarna de digitale cadeaubonnen naar e-mailadressen van de mannen zijn gestuurd.

Met deze cadeaubonnen zijn vervolgens bij meerdere webwinkels aankopen gedaan. Het zou in totaal om 1554 cadeaubonnen met een waarde van bijna 100.000 euro gaan. De officier van justitie eiste werkstraffen van respectievelijk 150 en 120 uur. Naast de werkstraffen eist de officier tegen de 23-jarige man een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden en tegen de 20-jarige man een gevangenisstraf van een maand, beide met een proeftijd van drie jaar. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reacties (2)
18-02-2018, 01:12 door Anoniem
Lol als je het omrekent en dit idd de enige straf is dan is misdaad behoorlijk lonend.
19-02-2018, 21:19 door Anoniem
Door Anoniem: Lol als je het omrekent en dit idd de enige straf is dan is misdaad behoorlijk lonend.
Een straf komt niet in plaats van het vergoeden van de schade die je veroorzaakt, dat wordt niet kwijtgescholden door een strafrechter. Die groothandel heeft een vordering van bijna een ton op die mannen en als die besluit daar werk van te maken zitten die mannen naast een straf en niet te vergeten een strafblad ook met het terugbetalen van een fors bedrag dat ze vermoedelijk niet op de bank hebben staan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.