Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

Hoe scholen jullie je bij?

26-02-2018, 09:29 door Anoniem, 3 reacties
Vandaag las ik op ad.nl het bericht dat 1 op de drie mensen zich niet bijschoolt:

https://www.ad.nl/ad-werkt/bijscholen-1-op-de-3-werknemers-vertikt-het~a7ece48d/

Nu was ik benieuwd hoe security mensen bijscholen. Hoe doen jullie dit? Certificaten halen (een IT-business ding bij uitstek volgens mij)? Learning on the job? Daadwerkelijk workshops volgen? Welke websites bezoeken jullie en welke "vakliteratuur" houden jullie bij? En alleen de "harde" technische kant, of ook de "zachte" kant zoals cursussen in feedback geven, cursussen Engelse taal, omgaan met lastige collega's etc? Tips, suggesties en waardevolle ervaringen zijn van harte welkom!
Reacties (3)
26-02-2018, 11:29 door Anoniem
Certtificaten halen (genoeg keuze met niet-zo-zinnige certificaten zoals CEH, CISSP, CISA, CISM of CIPP/E, CIPT, CIPM en dergelijke), congressen bezoeken, vakliteratuur lezen, webcasts luisteren/kijken, maar ook en inderdaad de zachte kant (360 graden feedback en dergelijke).

Probleem met de certificaten is dat ze eigenlijk helemaal niet zo veel zeggen. Als je ervaring hebt dan haal je ze met je ogen dicht, zeker als je logisch nadenkt.
26-02-2018, 11:58 door MathFox
Het is een beetje afhankelijk van het nivo wat je hebt, maar ik vond het volgen van praatjes op congresses een hele goede manier om bij te blijven op veiligheidsgebied. Voor computerbeveiliging zijn o.a. het Chaos Communication Congress (Duitsland, relatief goedkoop) en de "Black Hat" conferenties (commercieel, relatief duur) relevant.

En het nieuws bijhouden op gespecialiseerde websites, af en toe een paper downloaden en lezen.
26-02-2018, 12:03 door Anoniem
Nu was ik benieuwd hoe security mensen bijscholen. Hoe doen jullie dit? Certificaten halen (een IT-business ding bij uitstek volgens mij)? Learning on the job?

Ik leer mijn hele leven lang. Op het werk, thuis. Gewoon door gemotiveerd te zijn, in je te verdiepen in je vakgebied. Certificaties zeggen mij niet zoveel; vooral om zwart op wit bevestiging te krijgen van kennis welke je reeds hebt (mensen die die kennis niet hebben, en enkel de certificaties halen, zijn meestal geen top IT beveiligers).
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.