image

OM eist 33.000 euro van veroordeelde internetoplichter

dinsdag 27 februari 2018, 09:27 door Redactie, 1 reacties

Het Openbaar Ministerie heeft maandag voor de rechtbank in Utrecht 33.000 euro geëist van een 23-jarige Utrechter die eind vorig jaar werd veroordeeld voor een reeks oplichtingen via internet. De rechtbank hield de man verantwoordelijk voor 16 gevallen van internetoplichting en veroordeelde hem tot een celstraf van 27 maanden, waarvan negen voorwaardelijk. Telkens bood de man op websites voor tweedehands goederen producten aan. Slachtoffers die betaalden kregen de producten nooit geleverd.

Voorafgaand aan de rechtszaak in december meldden diverse gedupeerden zich al bij het Openbaar Ministerie met een verzoek tot schadevergoeding. Namens hen diende de officier van justitie een zogenaamde 'vordering benadeelde partij in'. De rechtbank wees daarop in het vonnis medio december al vorderingen toe voor in totaal ruim 15.000 euro. Dit bedrag moet de veroordeelde terugbetalen aan de gedupeerden.

Omdat de man volgens berekeningen van het Openbaar Ministerie ruim het dubbele verdiend heeft met zijn oplichtingspraktijken is nu een ontneming van in totaal 33.000 euro gevorderd. Toegewezen vergoedingen die aan de slachtoffers worden betaald, mogen hier van afgetrokken worden. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Reacties (1)
06-03-2018, 15:17 door Anoniem
Mooi zo, van mij mogen ze meteen alles afpakken van dit soort h#fters!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.