image

Consumentenbond waarschuwt voor pc-scanner van Reimage

dinsdag 6 maart 2018, 12:23 door Redactie, 13 reacties

De Consumentenbond waarschuwt voor scansoftware van het bedrijf Reimage, dat pc-gebruikers bang zou maken met niet-bestaande computerproblemen en dure abonnementen zou aansmeren. Ook claimt Reimage ten onrechte dat de software door Microsoft wordt aanbevolen.

Na klachten van gebruikers over Reimage nam de Consumentenbond zelf de proef op de som en installeerde het programma PC Repair van Reimage op een nieuwe laptop. De software meldde dat er ernstige problemen met het systemen waren en gaf het dringende advies contact op te nemen met de helpdesk van Reimage. Een helpdeskmedewerker bood de onderzoeker van de Consumentenbond vervolgens voor 299 euro een virusscanner, online opslag en zes maanden ondersteuning aan.

De Consumentenbond lichtte Google in, dat daarna de advertenties van Reimage verwijderde. Reimage stelt in de eigen communicatie dat het door Microsoft wordt aanbevolen, maar dat blijkt niet te kloppen. "We bevelen nooit het ene antivirusproduct boven het andere aan", laat Microsoft aan de Consumentenbond weten. De organisatie waarschuwt gebruikers om niet zomaar gratis tools en pc-scanners te downloaden en te installeren en niet te reageren op pop-ups of advertenties die claimen dat er iets mis is met de computer. Vorig jaar besloot de Britse reclamecodecommissie ASA nog om een advertentie van Reimage wegens misleiding te verbieden.

Reacties (13)
06-03-2018, 14:26 door Anoniem
Als het door microsoft wordt aan bevolen, is dat voldoende reden om het niet te willen gebruiken. Dus waarom ze daar nou zo moeilijk over doen?

Klinkt trouwens als een mooie scam. Er zullen hoe dan ook problemen worden gevonden. Alleen zijn het nu geen nigerianen.
06-03-2018, 14:38 door Anoniem
Hoog tijd dat Windows Defender deze troep in Redstone 4 gaat blokkeren:
https://mspoweruser.com/windows-defender-antivirus-will-remove-software-display-coercive-messages-starting-march/
06-03-2018, 17:15 door Anoniem
Adware!
https://malwaretips.com/blogs/remove-reimage-repair-ads/

Blog
Blog (niet helemaal up to date)
Looking Forward to 2012
http://blog.reimageplus.com/

Teamviewer
De windows teamviewer exe die ze aanbieden (om lekker remote hun gang te gaan met het bieden van 'support'?) op de site overigens ook niet, een oude 12 versie van maart 2017, inmiddels is er allang een teamviewer 13 versie met ingang van december 2017.

Mac
Ze hebben ook wat voor de mac, cleaner.app (executable heet Reimage.Cleaner)
http://www.reimagemac.com/mac/
Je kan het downloaden maar er wordt niet verteld op welke systemen ze zou kunnen werken.
Het staat zelfs niet in de code.
Wat wel blijkt is dat deze app niet meer is bijgewerkt sinds augustus 2015 en ook boordevol frameworks (19!) en plugins (8!) zit die even oud zijn. Dat betekent een enorm veld aan mogelijkheden voor lekken.

Geen hash bij de download, het is nog wachten op een kleine attack op de site, en aanpassen maar die software met oude code, vast wel wat te vinden via cve documentatie, geen ondenkbaar scenario.
Mitm kan op de http versie die niet redirect naar de op zich wel bestaande https versie van de site.

Test op een oud systeempje leert dat de app zonder systeemvereisten uitleg crasht als het niet aan de onbekende systeemvereisten voldoet.
Lekkere cleaner en in ieder geval een toonbeeld van het niet volgen van goede gebruiken rondom app's bouwen, in de code hoort gewoon te staan wat de minimale systeemvereiste is en bij een unmatch hoort de app dat netjes aan te geven.
Blij dat de boel crasht, laat dat kleenen maar zitten, een app om mee af te vegen.

Virustotal
Een upload naar virustotal leert dat virusscanners dit niet zien als pup, de vraag is of ze dat gemist hebben of dat de mac versie geen adware popupper installeert zoals ze bij de windows versie lijkt te doen.
Alweer wijst uit dat de oudste executables teruggaan tot 2015.
Een dode vermoedelijke onveilige app aangeboden (als trial versie) om er geld mee te verdienen.

Voorbij
Looking forward to 2012, heel toepasselijk, gepasseerd station en vooral in 2012 laten.
Scannen wij de data die wel nog komen op andere wijze.
06-03-2018, 20:56 door Anoniem
Er zijn verschrikkelijk veel sites waar je voor het minste probleem en de oplossing ervan verwezen wordt naar dat Reimage. Dat verdient lekker voor de betreffende site-eigenaren.

En er zijn ook heel wat klachten te vinden over dat programma. Duidelijk een scam zoals hierboven al genoemd. Maar wel een die door allerlei instanties en vooral sites oogluikend toegelaten wordt!

Is eigenlijk niet veel beter dan die zgn. bellers namens Microsoft. Dezelfde onzin dat je PC besmet zou zijn of te traag.
06-03-2018, 21:40 door Anoniem
Gewoon ,AdGuard blokker op je pc zetten, En je komt geeneens op deze site . Want het word netjes geblokkeerd door ADGUARD.
07-03-2018, 08:39 door Anoniem
Door Anoniem:
Is eigenlijk niet veel beter dan die zgn. bellers namens Microsoft. Dezelfde onzin dat je PC besmet zou zijn of te traag.

Ja allé zeg, dat klopt feitelijk wél natuurlijk! Mijn PC is véél sneller sinds dat er geen Microsoft Windows meer op staat! Linux is de naam, jawel.
07-03-2018, 19:52 door Anoniem
Door Anoniem: Als het door microsoft wordt aan bevolen, is dat voldoende reden om het niet te willen gebruiken. Dus waarom ze daar nou zo moeilijk over doen?

Klinkt trouwens als een mooie scam. Er zullen hoe dan ook problemen worden gevonden. Alleen zijn het nu geen nigerianen.


Heb je nou werkelijk genoeg verstand om te reageren, maar niet genoeg verstand om een stukje tekst te lezen + dat ook nog te begrijpen?

Wat een koekwous, mede door mensen zoals jij is het voor slechte mensen uitstekend zaken doen tegenwoordig.

Sorry hoor, moest ik gewoon ff met je delen.
18-12-2018, 21:10 door Anoniem
Reimage geeft ook een telefoonnummer in Nederland. Dat nummer is zeer corrupt. Gaf aan dat, bij nadere controle, mijn computer was gehackt. Ik moest 299 euro betalen en zou dan een ccleaner krijgen en een goed antivirus programma.
Dit bleek allemaal nep.
Ik heb Reimage gemeld dat het systeem frauduleus was. Zij zeiden dat ze er niets aan konden doen, omdat het een prive onderneming was, die zijn telefoon eraan had gekoppeld.
Voor de rest heb ik prima contacten met Reimage . Als je maar niet het nummer in Holland belt (waar zaten ze ook al weer in Noord Holland dacht ik. Heiloo, oid.
Hoe kan je iedereen waarschuwen voor die afzetters.
25-01-2019, 08:01 door Anoniem
Dat Reimage deugt van geen kanten. Je hebt ermee echt de Duivel binnen gehaald. Het is geen security software in tegendeel het is virus, mallware, spionage software, het zijn hackers, en verzin nog maar een rijtje negatieve beoordelingen.
Oké het zal geen topper zijn, maar vreemd genoeg gebruik ik het al jaren. En dan dus geen Nederlandse site of uit andere verweggistans, gewoon de originele site, ook al zal die op één of ander eiland zitten. Men converseert er in het Engels, en ik heb daar vaak, vragen, opmerkingen, uitleg en duidelijkheid/transparantie gevraagd..... en dat altijd op normale wijze gekregen. Ik heb nooit verzoeken gehad dat ik dure software, kennelijk dus van "een" Reimage product (of volledige nep) moest aanschaffen omdat mijn PC niet deugde. Sorry maar ik heb geen slechte ervaringen, de kosten van Reimage zijn echt laag, maar ik heb er diverse dure reparatiekosten van winkels en andere organisaties mee uitgespaard. Maar ik werk niet bij Reimage en heb er ook geen aandelen, en als software niet deugt, sta ik ook vooraan om dat te beamen en uit te spreken. Maar bij Reimage heb ik....laat ik zeker zijn, vooralsnog geen problemen. Andere security software is tegen Reimage en gooit het eraf. Als je dat bij hen doet, moet je hemel en aarde bewegen je licentie of sleutel terug te krijgen en niet zelden opnieuw betalen. Reimage heeft daar bij mij nog nooit moeilijk over gedaan. En als er iets fout gaat bij mijn PC, een vastloper, cursor gaat niet meer verder, of andere trammelant, ik laat Reimage zijn/haar werk doen en de PC is weer in orde en gaat weer zijn gang.. Maar ik kan het allemaal mis hebben, maar vraag me toch af, waar komt al die negativiteit vandaan??
21-04-2019, 16:40 door Anoniem
Door Anoniem: Als het door microsoft wordt aan bevolen, is dat voldoende reden om het niet te willen gebruiken. Dus waarom ze daar nou zo moeilijk over doen?

Klinkt trouwens als een mooie scam. Er zullen hoe dan ook problemen worden gevonden. Alleen zijn het nu geen nigerianen.

Nee, het zijn tokkie-terroristen uit het lage land.
17-05-2019, 12:21 door yowi
Ook ik gebruik al ruim twee jaar Re Image, voor een zeer laag bedrag per jaar.
Heb geen slechte ervaringen,integendeel, zodra mijn PC traag wordt of niet meer naar behoren werkt, gebruik ik dit programma.
Oke, je moet wat geduld hebben, maar daarna werkt de PC weer als een zonnetje.

Er wordt nooit een ander anti virus programma o.i.d aangeraden en de feed back is altijd klantvriendelijk en je vragen worden netjes beantwoord. Evt. oplossingen worden aangedragen, gratis, en er wordt later nog geinformeerd of alles naar wens is.

Ben geen expert, maar ook geen beginner. Voorals nog ben ik blij met dit programma.
Misschien is er intussen een vergelijkbaar, betaalbaar, alternatief. Dan hoor ik dat graag.
10-11-2019, 16:03 door Anoniem
hitmanpro vindt tweemaal reimage repair in register HKLM/software/classes/interface. Ik kan echter in het register het onderdeel interface niet vinden, zodat ik de verdachte sleutels zelf niet kan verwijderen, aangezien ik geen proeflicentie van hitmanpro meer heb. Weet iemand misschien waar ik interface in het register kan vinden, zodat ik de verdachte sleutels zelf kan verwijderen?
29-01-2020, 21:03 door Anoniem
ik heb het perrongeluk ergens bij gedownload, wanneer ik het wil verwijderen doet hij moeilijk. het is dus al een scam (z'n vermoeden had ik al) en geweldig irritant.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.