image

Malware infecteert kassa's van 160 Applebee's-restaurants

woensdag 7 maart 2018, 10:10 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse restaurantketen Applebee's heeft klanten gewaarschuwd dat de kassa's van meer dan 160 vestigingen met malware besmet zijn geraakt die ontwikkeld was om creditcardgegevens te stelen. In een verklaring stelt Applebee's dat het gaat om namen, creditcardnummers, verloopdata en verificatiecodes van klanten hun creditcard die mogelijk in november, december en januari zijn gestolen.

Applebee's ontdekte de malware op 13 februari, waarna er een onderzoek werd ingesteld en politie gewaarschuwd. Hoe de kassasystemen besmet konden raken laat de restaurantketen niet weten. Inmiddels zijn alle systemen opgeschoond en kunnen klanten weer met vertrouwen met hun creditcard betalen, aldus de verklaring. De restaurantketen meldt verder dat het de systemen nauwlettend monitort en beveiligingsmaatregelen aan het herzien is om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Reacties (2)
07-03-2018, 10:49 door karma4
https://digitalguardian.com/blog/point-sale-breach-affects-160-applebees-locations voor de digitale achtergrond.
Micros (Oracle) in de herhaling. Nu is Oracle en niet klein en niet goedkoop, waar gaat het dan mis?
08-03-2018, 08:18 door -karma4
Weer een geval van luie beheerders die allang beschikbare patches niet hebben geïnstalleerd.

Researchers warned earlier this year of a potentially dangerous vulnerability in Oracle's MICROS point-of-sale systems that could let an attacker read and retrieve information without authentication. If left unpatched the high-risk bug could put up to 300,000 systems at risk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.