image

Amerikaans electriciteitsnet open voor hackers

maandag 1 september 2003, 11:50 door Redactie, 4 reacties

De onthulling dat de Slammer worm begin januari het veiligheidssysteem van een kernreactor in Ohio wist te crashen, heeft de roep voor het versterken van de security van het electriciteitsnet versterkt. Volgens Amerikaanse experts is de belangrijkste infrastructuur van het electriciteitsnet te makkelijk toegankelijk voor virussen en hackers. Nieuws van het veiligheidslek werd bekend toen een team de stroomuitval van 14 augustus onderzocht, waarbij het nog steeds niet is uitgesloten dat computerproblemen hebben meegeholpen aan de uitval. Systeemexperts waarschuwen dan ook dat het slechts een kwestie van tijd is voordat wormen zoals Blaster en SoBig, die spam technologie gebruiken om hun effect te versterken, de stroomvoorziening weten te ontregelen. (New Scientist)

Reacties (4)
01-09-2003, 12:05 door Anoniem
Als dit zo is, dan hebben terroristen er een krachtig wapen bij om grote schade te veroorzaken met simpele middelen, namelijk een computer en internet-toegang.
01-09-2003, 14:46 door Poele
Originally posted by Unregistered
Als dit zo is, dan hebben terroristen er een krachtig wapen bij om grote schade te veroorzaken met simpele middelen, namelijk een computer en internet-toegang.

Zouden ze Bill dan wel aansprakelijk gaan stellen?
02-09-2003, 13:25 door Anoniem
Hackers?
02-09-2003, 15:08 door Anoniem
/s/hackers/kiddiots

Maar welke randdebiel gebruikt ueberhaupt een Microsoft OS om een mission-critical functie als het monitoren van stroomvoorziening te gebruiken, en het bovendien ook nog eens aan het WeirdWildWait te hangen ?

Vraag jezelf eens af of je aan een door Microsoft bestuurde, networked hartmonitor wilt hangen ?

* Ja, sorry, was een bugje, deed bij afwezigheid van een signaal geen updates van het scherm als er tegelijkertijd door de administratie aan de databases gewerkt werd, dat verhelpen we in build 3041 servicepack 6f

-----------peeeeeep-------------

*
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.