image

Gelekte broncode Ammyy Admin gebruikt voor malware

vrijdag 9 maart 2018, 10:44 door Redactie, 1 reacties

Broncode van de remote desktopsoftware Ammyy Admin is gebruikt voor malware die zowel bij zeer gerichte als grootschalige aanvallen is ingezet, aldus securitybedrijf Proofpoint. Ammyy Admin is een programma waarmee op afstand toegang tot computers kan worden verkregen.

Enige tijd geleden verscheen de broncode van Ammyy Admin versie 3 op internet en cybercriminelen hebben daar gebruik van gemaakt voor het ontwikkelen van malware, genaamd "FlawedAmmyy". Deze kwaadaardige versie is al sinds begin 2016 bij aanvallen ingezet, maar nu pas ontdekt, zo laat Proofpoint weten. Onder andere de automobielindustrie zou het doelwit van de aanvallen zijn.

Om de malware te verspreiden maken de aanvallers gebruik van e-mails die als bijlage Word- of ZIP-bestanden bevatten. De Word-bestanden zijn voorzien van een kwaadaardige macro die, wanneer ingeschakeld door de gebruiker, de malware op het systeem downloadt. Eenmaal actief op een systeem kan FlawedAmmyy worden gebruikt om bedrijfsgeheimen, klantgegevens en andere informatie van ondernemingen te stelen, aldus de onderzoekers.

Image

Reacties (1)
10-03-2018, 13:10 door Anoniem
Dat is ook sedert jaren de favoriete software van Microsoft scammers.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.