Privacy - Wat niemand over je mag weten

Chi-Ne's : China-Nederland

13-03-2018, 15:21 door Anoniem, 8 reacties
Er zijn meer nobele overeenkomsten en banden tussen die twee staten dan je misschien doorhebt.
Niet alleen onze toekomstige koningin gaat er studeren om haar taalvaardigheid te vergroten, en handelen we graag veel met de nobele grote broer, we hebben ook inhoudelijk qua politiek geloof in nobele oplossingen steeds meer gemeen.
Spijkerhard geloof bijvoorbeeld, geloof in geruststellende garanties en nobele beloften rondom gebruikte en gewenste nieuwe high tech toepassingen.

Nieuw glorend licht aan het einde van de tunnel in deze donkere onzekere dagen :

Tweakers
'Chinese politie is begonnen met testen van brillen met gezichtsherkenning'
..
LLVision, het bedrijf dat de brillen maakt, heeft bij monde van directeur Wu Fei gezegd dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken over hun privacy, omdat de Chinese autoriteiten de brillen alleen zouden gebruiken voor 'nobele doeleinden', zoals het opsporen van verdachten en voortvluchtigen. De directeur zei tegen Reuters dat zijn bedrijf de Chinese overheid vertrouwt.
https://tweakers.net/nieuws/136233/chinese-politie-is-begonnen-met-testen-van-brillen-met-gezichtsherkenning.html

Security.nl
Politie identificeerde 93 verdachten via gezichtsherkenning in 2017
..
Volgens de politie is gezichtsherkenningstechnologie een groot succes en zal die naar verwachting vaker in de toekomst worden ingezet. Inmiddels wordt er ook geëxperimenteerd met gezichtsherkenningssoftware van de Franse gendarmerie die gezichten in een opgenomen video van mensenmassa’s kan herkennen.
..
Er is ook kritiek op de ontwikkeling.
..
Ook de Nederlandse burgerrechtenbeweging Bits of Freedom maakt zich zorgen. De politie laat daarop weten dat de software niet in real-time werkt en altijd door experts wordt gecontroleerd. Het gebruik van real-time gezichtsherkenning in toekomst wordt echter niet uitgesloten.
https://www.security.nl/posting/551022/Politie+identificeerde+93+verdachten+via+gezichtsherkenning+in+2017

China securityfirst, the netherlands securitysecond!
Alles voor het goede doel! Die videosurveillancebril komt ook hier nog wel.
Wat later natuurlijk en in stapjes, je kent de riedel wel; rapportje, proeftuinstad, zelfbenoemd groot succes, landelijke invoering en de mooie beloften natuurlijk als men er naar vraagt.

En omdat het zo goed gaat met de innovativiteit van onze strak geleide diensten onder onze nobele chairman Rutte,
lijkt het me niet meer dan ruim gerechtvaardigd als we zijn wettelijk recht op regeren verlengen met een eeuwige termijn.
Veranderen we "Volkspartij voor Vrijheid en Democratie" in "Volksrepubliek voor Vrijheid en Democratie Nederland".
En wordt Chi-ne's onze nieuwe taal met de konigin veurop ; samen staan we sterk, met rotsvast geloof in onze overheid, 'hulde' aan video, volk en vaderland.

Maar eerst nog even voor stemmen binnenkort.
Bij het referendum de 21e, voor volmondig trouw geloof in de nobele sleepnetwet.
Opdat we straks genoeg data in de aankomende brillensystemen van onze moedige videovisiefantastische nobele mannen kunnen stoppen.

Voortaan altijd netjes je haar kammen, je schoenen blinkend poetsen voordat je de deur uitgaat en altijd,
immer und altijd nobel blijven lachen; cheese! *


(* Kaas bewaren voor bij schrik en alarm, opdat de straatcameras je straks dan goed kunnen horen.)
Reacties (8)
14-03-2018, 12:16 door Anoniem
Raar he, dat je dezelfde technologische ontwikkelingen ziet, wereldwijd ? Je kan vrijwel ieder willekeurig land wereldwijd noemen, en dan een connectie pretenderen met Nederland. Flitspalen hebben ze er ook, wat een ''toeval'' ;)
14-03-2018, 14:01 door Anoniem
Ja ook hier krijgen we op den duur "grid management". China is al veel langer de proeftuin (testbed) voor andere naties.

Gaat de surveillance staat een 'ernstig' spelletje Pokemon met u aan via agenten met smart gezichtherkenningsbrillen op?

IPv6 geeft veel mogelijkheden, wat te denken van 5G? Welkom in het Panopticon.

Maak je vooral geen zorgen, het verandert toch niet en we leven er al ten dele in.
14-03-2018, 21:20 door Anoniem
Niet zozeer wat hij bedoelt. Oost Aziatische politieke cultuur is, in tegenstelling tot de onze, niet zozeer gebaseerd op een overkoepelend raamwerk van wetten (zie bijvoorbeeld het Plakkaat van Verlatinghe), maar op het geloof in de per definitie goede bedoelingen van de overheid. Je ziet dat terug in de "Nobele doelen".

Een van de effecten is dat wetten in het verre Oosten vaak heel concreet zijn in de verplichtingen en straffen van burgers, maar dat de toezeggingen van overheden gewoonlijk zijn vervat in niet-bindende en liefst mondelinge toezeggingen, waar dus ieder gewenst moment op teruggekomen kan worden. Komt dit bekend voor...?
14-03-2018, 23:27 door Anoniem
Zou men in China nu ook bij de apotheek bestelde medicijnen gaan halen na een mailtje op het plaatselijke NS station?
We gaan met onze tijd mee, hoor.

Medewerkers als het goed is VGM-NEC-gekwalificeerd via een uitzendbureau, want de baas optimaliseert graag zijn inkomsten.

Wachttijden van een uur of langer, want de bejaarde invalkracht met meer dan 40 jaar ervaring is niet zo snel en praat veel, dus nummertje trekken en dan eerst naar de grootgrutter boodschapjes doen en dan ben je misschien net aan de beurt, want er zijn niet te veel zitplaatsen in deze apotheek.

Wat is er met mijn "gedigitaliseerde" graai-Nederland toch aan de hand? In welke bananen-republiek ben ik af en toe beland? Dagelijks kan ik wat van zulke Kafka-achtige voorvallen aanhalen. Oh, van de drie computers in de apotheek blijken er maar twee te werken.

Zitten we al in de collusie-wereld van mens en djinn wellicht? Waar moet dat heen, lieve mensen? Raakt de wereld nu echt op z'n endje?

Wil je nu ook naar China, daar hebben ze alles wellicht veel beter geimplementeerd dan ik het ons neder-kikkerlandje.

Blijven lachen hoor, een dag niet gelachen is een dag niet geleefd, zeg ik maar,

Jodocus Oyevaer
15-03-2018, 20:21 door Anoniem
Zonder dit systeem (wat hier ook geimplementeerd wordt) zou president Xi zich niet onlangs tot levenslange president hebben verheven. Mensen zijn bang en durven zich niet meer uit te spreken. Wij laten dat zien op TV. Maar het debat hier wordt in de kiem gesmoord en mensen die praten worden gestalkt, geintimideerd en gedoofpot.

Polarisatie neemt wereldwijd toe.... met overal populistische leiders en extreem nationaal-ideologisch oorlogsdenken (wij-zij). Nog verontrustender... Het aantal landen in de EU met deze mindset is in de afgelopen 3 jaar verdubbeld tijdens verkiezingen. Buiten Europa was dit al langer gaande en het is een kwestie van tijd voor het op de spits gedreven wordt.

Oorlog is wat men wil en het minst democratische wat je kunt doen is de vrijheid van mening van burgers inperken in een land zoals Nederland waar we juist boegbeeld moeten zijn voor de open democratie.... want in een oorlog worden zogenaamde "neutrale en vrije landen" gebruikt voor allerlei (ook lucratieve) diplomatieke oplossingen. Ik zou liever zien dat ons land daar op inzette (goede naam en meer softpower invloeden op de lange termijn) dan zelf deel te nemen of zich te laten gebruiken in een oorlog die we militair gezien (ook in het cyberdomein) zullen verliezen.

Met macht is het zo dat de gekte bij iedereen naar het hoofd stijgt en denkt te gaan winnen, met maximale inzet op controle van het eigen volk en veel minder op juiste inlichtingen over de vijand / achter de linies.... als je de heethoofden overal ziet weet je dat deze oorlog (die al bezig is) een onzekere uitkomst heeft. Er kan er maar 1 de winnaar zijn. De vraag of wij in West Europa niet beter kunnen handelen zoals wij dat in het verleden gedaan hebben. Dat heeft voor Nederland niet slecht uitgepakt. Ik vrees dat het in het andere geval namelijk erger kan uitpakken voor ons allemaal.
15-03-2018, 23:55 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Ja ook hier krijgen we op den duur "grid management". China is al veel langer de proeftuin (testbed) voor andere naties.

Gaat de surveillance staat een 'ernstig' spelletje Pokemon met u aan via agenten met smart gezichtherkenningsbrillen op?

IPv6 geeft veel mogelijkheden, wat te denken van 5G? Welkom in het Panopticon.

Maak je vooral geen zorgen, het verandert toch niet en we leven er al ten dele in.

Helemaal mee eens... laten we lekker doen of het allemaal in orde is. Wat een aardige mensen toch! Wat ze allemaal wel niet doen om het voor ons zo veilig en netjes te maken! Ordelijk en veilig! Maakt u zich maar geen zorgen hoor... die bommen vallen toch niet op UW dak? U rijd toch niet te hard??? Nee... de meeste mensen zijn onschuldig en hebben niks te verbergen. Sorry waarom wil je ook al weer weten waar ik ben wat ik doe en zeg?
16-03-2018, 07:25 door karma4
Door iCQ:
Helemaal mee eens... laten we lekker doen of het allemaal in orde is. Wat een aardige mensen toch! Wat ze allemaal wel niet doen om het voor ons zo veilig en netjes te maken! Ordelijk en veilig! Maakt u zich maar geen zorgen hoor... die bommen vallen toch niet op UW dak? U rijd toch niet te hard??? Nee... de meeste mensen zijn onschuldig en hebben niks te verbergen. Sorry waarom wil je ook al weer weten waar ik ben wat ik doe en zeg?
Ik zou me meer zorgen maken over de macht van grote commerciëlen als Gafa gevolgd door het blinde geloof dat oss feilloos is. Foute zaken heb je overal. Met degen die op macht uit zijn begint het met afzetten tegen macht.
16-03-2018, 07:56 door -karma4 - Bijgewerkt: 16-03-2018, 07:56
Door karma4:
Door iCQ:
Helemaal mee eens... laten we lekker doen of het allemaal in orde is. Wat een aardige mensen toch! Wat ze allemaal wel niet doen om het voor ons zo veilig en netjes te maken! Ordelijk en veilig! Maakt u zich maar geen zorgen hoor... die bommen vallen toch niet op UW dak? U rijd toch niet te hard??? Nee... de meeste mensen zijn onschuldig en hebben niks te verbergen. Sorry waarom wil je ook al weer weten waar ik ben wat ik doe en zeg?
Ik zou me meer zorgen maken over de macht van grote commerciëlen als Gafa gevolgd door het blinde geloof dat oss feilloos is. Foute zaken heb je overal. Met degen die op macht uit zijn begint het met afzetten tegen macht.

Maak je geen zorgen over open source software. Het open karakter van OSS werkt immers zelfcorrigerend. Net als een democratie eigenlijk.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.