image

The Intercept: Witte Huis-medewerker verliest ProtonMail-wachtwoord

maandag 19 maart 2018, 15:24 door Redactie, 5 reacties

Een medewerker van het Witte Huis is een papiertje met zijn wachtwoord voor de versleutelde e-maildienst ProtonMail verloren bij een bushalte in Washington D.C., zo meldt The Intercept. Een bron vond het briefpapier van het Witte Huis met daarop het e-mailadres en wachtwoord en deelde het vervolgens met The Intercept. De website zegt dat het de authenticiteit van de gegevens heeft bevestigd.

ProtonMail heeft naar aanleiding van de berichtgeving een verklaring gepubliceerd. Daarin laat het weten niet op individuele accounts van gebruikers in te gaan. Wel stelt de e-maildienst dat gebruikers geen "wachtwoordidioot" moeten zijn door het papiertje met hun wachtwoord te verliezen. Ook wordt aangeraden tweefactorauthenticatie in te schakelen. In dit geval kan er alleen met een wachtwoord niet op een account worden ingelogd. Verder laat ProtonMail weten dat het niet voor overheidsfunctionarissen verboden is om privémailaccounts te hebben.

Reacties (5)
19-03-2018, 15:47 door Anoniem
Waarom zou ProtonMail hier überhaupt op moeten reageren? Als je je als een idioot gedraagt kan een maildienst daar toch niets aan doen?
19-03-2018, 16:42 door Anoniem
Verloren ? Of express op de bushalte achtergelaten ?
19-03-2018, 19:22 door Anoniem
Dit is logisch, totaal niet verdacht. Ik vergeet m'n e-mailadres namelijk ook altijd dus schrijf ik die op een papiertje dat ik vervolgens in m'n broekzak doe.
20-03-2018, 00:10 door Anoniem
Door Anoniem: Waarom zou ProtonMail hier überhaupt op moeten reageren? Als je je als een idioot gedraagt kan een maildienst daar toch niets aan doen?

Er staat nergens dat ProtonMail heeft MOETEN reageren, dat ze hebben gereageerd lijkt me nomaal zodat de wereld er iets meer van weet.
21-03-2018, 15:57 door Anoniem
Door Anoniem: Dit is logisch, totaal niet verdacht. Ik vergeet m'n e-mailadres namelijk ook altijd dus schrijf ik die op een papiertje dat ik vervolgens in m'n broekzak doe.
En naast dat ik mijn emailadres vergeet, vergeet ik mijn wachtwoord ook nog wel eens, dus die heb ik eronder gezet. Net als de sleutel voor mijn tweestapsauthenticatieapparaat, omdat ik anders elke keer als ik van telefoon wissel, hem op al mijn telefoons opnieuw moet toevoegen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.