image

Beveiligingshoofd Facebook heeft nieuwe rol gekregen

dinsdag 20 maart 2018, 10:24 door Redactie, 3 reacties

Alex Stamos, de chief security officer (CSO) van Facebook, heeft een nieuwe rol gekregen en is nog steeds bij de sociale netwerksite betrokken. Dat laat Stamos zelf op Twitter weten. De New York Times kwam gisteren met het bericht dat Stamos van plan was om in augustus te vertrekken na een verschil van inzicht over hoe Facebook de verspreiding van nepnieuws moet tegengaan.

Stamos had gepleit voor het vrijgeven van meer informatie over Russische inmenging op het platform en het doorvoeren van verschillende aanpassingen om de problemen tegen te gaan, maar dat stuitte op weerstand van collega's, aldus huidige en voormalige Facebook-medewerkers tegenover de New York Times. Vervolgens zou Stamos zijn vertrek hebben aangekondigd, maar zou zijn overgehaald om tot augustus aan te blijven om het overdragen van zijn verantwoordelijkheden te overzien.

Ook zouden bestuurders vinden dat zijn vertrek slecht voor het imago van Facebook zou zijn. Inmiddels begeleidt Stamos de transitie van zijn securityteam naar het de product- en infrastructuurdivisies van Facebook. Het securityteam, dat ooit uit 120 mensen bestond, heeft nu nog maar drie medewerkers, aldus de huidige en voormalige Facebook-medewerkers die met de krant spraken. Op Twitter stelt Stamos dat hij nog steeds bij Facebook betrokken is, maar het klopt dat hij een nieuwe rol heeft gekregen. "Ik ben nu meer bezig met het verkennen van opkomende beveiligingsdreigingen en werk aan de beveiliging van de verkiezingen."

Image

Reacties (3)
20-03-2018, 10:57 door Anoniem
Ben erg benieuwd of hier ook een push van D. Trump bij zit aangezien iedereen die in de weg zit hij ontslaat of weg managed..
20-03-2018, 12:12 door Anoniem
Trump managet heel Amerika als een casino.
20-03-2018, 14:17 door Anoniem
We moeten nooit vergeten dat de bedrijven facebook en Google in de vorige eeuw zijn opgezet door en mede financiering door de CIA.

Het was altijd al de bedoeling dat ze de complete massa surveillance zouden (gaan) faciliteren, aleen heeft men dat nooit zo openlijk verklaard. Na Snowden en Assange etc. zouden we beter moeten weten. Ieder is te licht gelovig geweest.
Maakt de leugen groot genoeg en ieder slikt deze als zoete koek. Doet Nederland iets anders, ik vrees van niet.

Hoe mensen hun totale ziel en zaligheid met facebook en haar lange staart kunnen delen, is onbegrijpelijk.

Dit was en is een "Nixon on steroids" schandaal, maar alt.left doet het net zo hard als alt.right.
We worden dus met zijn allen al gebeten door de hond en of door de kat.

luntrus
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.