image

Platform voor het scannen van opensourcesoftware gehackt

dinsdag 20 maart 2018, 10:43 door Redactie, 1 reacties

Coverity Scan, een platform waarmee ontwikkelaars hun opensourcesoftware op bugs kunnen scannen, is gehackt geweest. Dat heeft Synopsys, eigenaar van het platform, in een e-mail aan gebruikers bekendgemaakt. Het bedrijf ontdekte in februari dat de servers die voor de Coverity Scan worden gebruikt door een "ongeautoriseerde derde partij" waren benaderd, vermoedelijk voor het delven van cryptovaluta.

Er is geen bewijs gevonden dat databasebestanden of materiaal dat ontwikkelaars via de Coverity Scan hebben geupload benaderd zijn. Er is een forensisch bedrijf ingeschakeld dat Synopsys bij het onderzoek naar de hack helpt. Hoe de aanvaller toegang tot de servers wist te krijgen wordt niet gemeld, maar de gebruikte methode zou inmiddels zijn gesloten. Daarnaast is van alle gebruikers het wachtwoord gereset en moeten ze een nieuw wachtwoord instellen om weer toegang tot de scandienst te krijgen.

Reacties (1)
21-03-2018, 02:15 door Anoniem
Ik denk door een hacker die Coverty scan op een FOSS project draaide welke ook in de infra van Coverty aanwezig was. Grap geslaagd!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.