image

Mozilla start petitie voor meer privacy op Facebook

woensdag 21 maart 2018, 10:00 door Redactie, 3 reacties

Naar aanleiding van het nieuws dat de gegevens van meer dan 50 miljoen Facebook-gebruikers zonder hun medeweten of toestemming zijn gebruikt is Mozilla een petitie gestart die voor meer privacy op de sociale netwerksite moet zorgen.

"Facebook heeft veel vragen te beantwoorden, maar één ding is duidelijk. Facebook moet ervoor zorgen dat dit niet nog een keer kan gebeuren", aldus Mozillas Ashley Boyd. Om dit te realiseren is Mozilla een petitie gestart waarin Facebook wordt opgeroepen om de permissies van apps zo aan te passen dat standaard de privacy van gebruikers wordt beschermd.

De gegevens van Facebook-gebruikers konden worden verzameld via de app "thisisyourdigitallife". Deze app verzamelde niet alleen informatie van de 270.000 gebruikers die de app hadden geïnstalleerd, maar ook van al hun vrienden op de sociale netwerksite. Mozilla wil dan ook dat Facebook het beleid aanpast zodat derde partijen alleen de informatie van mensen kunnen benaderen die de app hebben geïnstalleerd en niet van hun vrienden.

Reacties (3)
21-03-2018, 11:24 door Anoniem
Dan stel ik ook voor dat FB/Whatsapp mijn telefoonnummer verwijderd welke ze vergaart hebben via het telefoonboek van mijn vrienden die wel WA hebben en niet omdat ik WA gebruiker ben.
21-03-2018, 14:12 door Anoniem
De nieuwe Mozilla voorstellen hebben grote DNS veiligheidsrepercussies
en Mozilla maakt hier verkeerde keuzen volgens deskundigen. Lees:

https://www.theregister.co.uk/2018/03/20/mozilla_firefox_test_of_privacy_mechanism_prompts_privacy_worries/

Worden we nu echt door de Big Corp Tech Community in de boot genomen of hoe zit het?

Altijd al gezegd dat het 'wegjassen' van DNS info achter een non-public Cloud adres geen goede zaak was. Nu gaan we toch weer gelijk krijgen. Nu wil men alles gaan testen via CloudFlare en dat gaat de gewone gebruikers op privacy gronden en met het Cambridge Analytica drama vers in het geheugen net iets te ver. En dan nog het gebruik van locatie verbergers als ProtectGuard uit Panama e.d. Trust is the word and that word has become cheap, cheap by namecheap for instance.

We leven in een tijd dat de fancy genoemde web beacons weer gewoon web bugs worden en kunnen worden misbruikt.
DNS over HTTPS is het genoeg transparant? That is the question! The going gets narrow, folks.

Bitwiper kom er maar in.

luntrus
21-03-2018, 19:10 door Anoniem
Mozilla zou met een "block everything from and to Facebook" functie moeten komen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.