image

Versleutelde chatdienst Telegram heeft 200 miljoen gebruikers

vrijdag 23 maart 2018, 10:19 door Redactie, 7 reacties

De versleutelde chatdienst Telegram heeft 200 miljoen gebruikers, zo heeft oprichter en ceo Pavel Durov laten weten. De eerste versie van Telegram verscheen in augustus 2013. Standaard maakt Telegram gebruik van versleuteling, maar dit is geen end-to-end-encryptie.

Deze vorm van versleuteling wordt alleen in de "secret chats" functie aangeboden. Voor de normale chats, zowel privé als in een groep, maakt Telegram gebruik van server-client-encryptie. Eerder deze week oordeelde de Russische mediatoezichthouder Rospotrebnadzor dat Telegram de decryptiesleutels moet afstaan zodat de Russische geheime dienst de inhoud van berichten kan lezen.

Durov liet toen weten dat hij geen privégegevens van gebruikers zou verstrekken en herhaalt dat nu. "In tegenstelling tot andere populaire apps heeft Telegram geen aandeelhouders of adverteerders waar het verantwoording aan moet afleggen. We doen geen zaken met marketeers, data-miners of overheidsinstellingen. Sinds de lancering in augustus 2013 hebben we geen enkele byte aan privédata van gebruikers met derde partijen gedeeld."

Reacties (7)
23-03-2018, 10:28 door Anoniem
Als je zegt dat je nog geen "byte" hebt weggegeven, kan je dus nog wel 7 bits hebben uitgedeeld. Het is dus mogelijk dat ze tot 7 keer een ja / nee vraag hebben afgegeven.
23-03-2018, 11:13 door Anoniem
Who the f***ck zijn die Russen dan die de decryptie sleutels willen hebben. Laten ze eerst maar eens stoppen met die gifgas aanvallen in het buitenland en hun eigen land op orde krijgen. Telegram moet dit niet!!! geven.
23-03-2018, 11:23 door Anoniem
had...
23-03-2018, 11:57 door Anoniem
Door Anoniem: Who the f***ck zijn die Russen dan die de decryptie sleutels willen hebben. Laten ze eerst maar eens stoppen met die gifgas aanvallen in het buitenland en hun eigen land op orde krijgen. Telegram moet dit niet!!! geven.

Als de Russen allemaal gedaan hebben waarvan ze de afgelopen jaren verdacht worden hebben ze die decryptysleutels niet nodig. Piece of cake om daar in te breken toch? Overigens verdenk ik de Russen ook van de beïnvloeding van het weer, de files en eigenlijk alles wat er fout gaat. Bewijzen hebben we gelukkig niet meer nodig, verdenking is genoeg tot veroordeling.
23-03-2018, 12:53 door PietdeVries
Dit probleem was natuurlijk nooit opgetreden op het moment dat Telegram (net als Whatsapp) end-to-end encryptie geïmplementeerd had...
23-03-2018, 14:52 door Anoniem
Door PietdeVries: Dit probleem was natuurlijk nooit opgetreden op het moment dat Telegram (net als Whatsapp) end-to-end encryptie geïmplementeerd had...

Indien je van een geheime chat gebruikt maakt, is dit ook het geval. Enkel vanwege gebruikersvriendelijkheid (Telegram kunnen installeren op een andere telefoon en je chats nog kunnen zien of je chats kunnen gebruiken op je desktop of in de browser) is dit niet de standaard, want de sleutel moeten gebruikers dan zelf overzetten en de gemiddelde gebruiker snapt dat niet.
23-03-2018, 15:09 door Anoniem
Als de Russen allemaal gedaan hebben waarvan ze de afgelopen jaren verdacht worden hebben ze die decryptysleutels niet nodig. Piece of cake om daar in te breken toch? Overigens verdenk ik de Russen ook van de beïnvloeding van het weer, de files en eigenlijk alles wat er fout gaat. Bewijzen hebben we gelukkig niet meer nodig, verdenking is genoeg tot veroordeling.

Is een beetje komen overwaaien uit de VS... Die retoriek van "commies are bad" is wel een beetje gedateerd maar kreeg twee jaar geleden ineens voeten aan de grond in het bange erg op Nederland lijkende Zweden, het land waar we ook de eerste diplomaten mee uitwisselden.

Anyway.. op een gegeven moment viel een antenne mast om in een niets zeggend plaatsje ergens in Zweden... "De russen vallen aan, ze kijken of ze onze communicatie kunnen saboteren!"... Uiteindelijk bleek dat het de onderaannemer was die al jarenlang onderhoud opstreek maar nog nooit op de site was geweest voor onderhoud en simpelweg roest en rot de antenne om lieten waaien.

Toen was er een gigantische cyber en EWF aanval van de russen op de luchtverkeersleiding van de zweden door de russen... Bleek gewoon een Microsoft bug te zijn.

Daarna was er een russische onderzeeboot geregistreerd in de haven van Stockholm... Bleek uiteindelijk een Nederlandse onderzeeer te zijn die voor de VS de Zweden bespioneerde.

Onderzeeers zijn zowiezo een ding voor de zweden... maar de enige Russische onderzeeer die in Zweedse wateren ligt is waarschijnlijk een WW1 boot van Amerikaanse makelij, gebouwd voor de Russen en gezonken in 1916.
Andere onderzeeers zullen waarschijnlijk Nederlandse en Amerikaanse zijn die internetkabels aan het tappen/boobytrappen zijn.

Natuurlijk gaan russen iemand die al lang niet meer interessant was (anders hadden ze die gast en dochter al jaren geleden via een 'auto ongeluk' laten verdwijnen met een russisch gifgas (en dat moeten we dan maar geloven van de britten... Gelukkig geloofden we ze ook tijdens de Iraq oorlog dat Sadam massa vernietigingswapens hadden en vielen we 2 landen aan als coalitie die helemaal niets met 9/11 te maken hadden, maar gelukkig waren we wel pro VS/UK... anders eindigden we net als de Duitsers en Fransen ineens met 'liberty cabbage' of 'freedom fries' ipv sauerkraut of french fries. Immers, je bent blind zonder na te denken voor jezelf voor de VS/UK combo, of je bent net zo erg als de vijand... Hmmm.. hoorden we dat 70 jaar geleden ook al niet?

Anyway... als je zo dom bent om te denken dat Russen een has-been die ze al 15 jaar geleden om zeep hadden kunnen helpen nu na al die jaren alsnog om zeep helpen met een gifgas was zogenaamd van de Russen zelf komt, dan geloof je ook vast in de technische kunde van het hoofd van de AIVD en dat de sleepwet echt alleen gebruikt wordt om terroristen op te sporen en dan valt er eigenlijk toch al geen zinnig woord meer te praten.

Met deze sleepwet kan de NSA/CIA lekker ieder Europeesch bedrijf naar believen aftappen (ja, staat letterlijk in de wet dat de data binnen 3 jaar met de VS gedeeld kan en gaat worden), na 3 jaar moeten wij het wissen maar de backup van alle afgetapte data kan nog steeds op de facebook-drive bij de NSA na 3 jaar nog steeds geraadpleegd worden) en dan bijvoorbeeld vrolijk verder gaan met waar ze al mee bezig waren... America first.. dus als je Airbus kunt aftappen, dan vertel je lekker tegen Boeing wat Airbus gaat doen en voila..

Overigens vraag ik me af hoe Engeland kan weten dat een bepaald gas van de russen af kwam ettelijke decenia geleden.
Is dat uit een van die geheime laboratoria waar men alle viezigheid van de mensheid bewaard en perfectioneert zodat er op een gegeven moment een 'ongelukje' gebeurt en de wereld met 1 foute griep uitgeroeid wordt? Om dat toch weer terug te komen... de geruchten gaan al jaren dat deze labs van de CIA in de UK en Zweden staan... De schoothondjes van de afgelopen jaren van de VS.

Iig als Telegram door Putin himself gelezen kan worden heb ik niets te vrezen... Kritische mensen in Rusland gaan naar Syberie, en daar heb je echte winters en geen buren.. Precies zoals ik het graag hem. Kritische mensen in EU/VS worden valselijk beschuldigd van overspel/verkrachting/aanranding en dan is er na jarenlang opgesloten zitten in een ambasade geen lol meer aan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.