image

Duitse overheid doet onderzoek naar dataverlies bij burgers

maandag 26 maart 2018, 11:18 door Redactie, 2 reacties

In aanloop naar Wereld Back-updag op 31 maart heeft de Duitse overheid onderzoek gedaan naar dataverlies bij burgers. Uit het onderzoek van het Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI), onderdeel van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, blijkt dat 53 procent van de ondervraagde burgers weleens met dataverlies te maken heeft gehad.

De voornaamste reden van het dataverlies is een technische defect (33 procent), gevolgd door toevallige schade zoals het laten vallen van een smartphone (18 procent), malware (13 procent ) en gebrekkige databeveiliging (13 procent). Van de gebruikers die data verloren ging het bij 66 procent om persoonlijke foto's, video's en andere digitale herinneringen, terwijl de helft belangrijke documenten verloren zag gaan.

Op de vraag hoe vaak men back-ups maakt blijkt dat 18 procent dagelijks zijn computer back-upt, terwijl dit bij smartphones 26 procent is. Als het gaat om maandelijkse back-ups blijkt juist dat computergebruikers dit meer doen (22 procent) dan mensen met een smartphone (18 procent). Achttien procent maakt nooit back-ups van zijn computer en bijna een kwart doet dit niet van de smartphone.

Het BSI adviseert voor het maken van een back-up om eerst de belangrijkste data te selecteren en daar een geschikt opslagmedium voor te gebruiken. In het geval van belangrijke data worden zelfs back-ups op verschillende media aangeraden. Wanneer een back-up is gemaakt moet het opslagmedium worden losgekoppeld, om bijvoorbeeld infectie door malware te voorkomen. Daarnaast wordt het gebruik van encryptie door het BSI genoemd, mocht het opslagapparaat in handen van derden komen.

Reacties (2)
26-03-2018, 12:26 door Anoniem
Duitse overheid doet onderzoek naar dataverlies bij burgers

Ik heb dit vertaald voor de lolz:

De BND controleert zak van de stofzuiger.
26-03-2018, 23:35 door Anoniem
Door Anoniem: Duitse overheid doet onderzoek naar dataverlies bij burgers

Ik heb dit vertaald voor de lolz:

De BND controleert zak van de stofzuiger.

Goh, wah-ben-u-grappigz
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.