image

Facebook ontkent ongevraagd verzamelen van belgeschiedenis

maandag 26 maart 2018, 11:47 door Redactie, 5 reacties

Facebook ontkent dat het ongevraagd de belgeschiedenis van gebruikers heeft verzameld. Dit weekend meldden verschillende gebruikers en de website Ars Technica dat ze in een gedownload archief van hun Facebookdata allerlei metadata van telefoongesprekken en sms-berichten aantroffen.

In een verklaring stelt de sociale netwerksite dat het opslaan van gespreks- en sms-geschiedenis onderdeel is van een opt-in feature voor mensen die Facebook Messenger of Facebook Lite op Android gebruiken. Dit zou gebruikers helpen bij het vinden van vrienden en een betere ervaring op Facebook moeten bieden. De feature werd een aantal jaren geleden voor Android-gebruikers geïntroduceerd.

Als gebruikers zich aanmelden voor Facebook Messenger of Facebook Lite op Android, of hierop inloggen, krijgen ze de optie om hun contacten continu te uploaden naar Facebook, alsmede hun belgeschiedenis. Gebruikers kunnen de feature vervolgens via de instellingen uitschakelen, zo laat Facebook weten. Ook kunnen gebruikers via de instellingen zien welke Messenger-contacten er zijn geupload om die vervolgens te verwijderen.

Afsluitend stelt Facebook dat het deze data nooit verkoopt en de feature niet de inhoud van sms-berichten of telefoongesprekken opslaat. "Je informatie is veilig opgeslagen en we verkopen deze informatie niet aan derde partijen. Je hebt altijd de controle over de informatie die je met Facebook deelt", aldus de verklaring van de sociale netwerksite.

Reacties (5)
26-03-2018, 12:17 door Anoniem
Ja, en Union Carbide voelde zich niet verantwoordelijk voor wat er in Bhopal gebeurde. In contrast het volgende.

https://www.youtube.com/watch?v=39iKLwlUqBo&app=desktop ...

Jobs: Are we going to be moving more into cloud-based things? Sure.

Mossberg: Doesn’t that inevitably…

Jobs: No! Privacy means people know what they’re signing up for. In plain English, and repeatedly. That’s what it means. I’m an optimist. I believe people are smart. And some people want to share more data than other people do. Ask them. Ask them every time. Make them tell you to stop asking them if they’re tired of you asking them. Let them know precisely what you’re going to do with their data. That’s what we think.
26-03-2018, 12:23 door Anoniem
Controle over de data die je deelt? Laat me niet lachen!?
Veesboek is niks anders dan een inlichtingen dienst die goud geld verdient aan zoveel mogelijk data over jou verzamelen. En we noemen het 'social network'. Er is nog niemand die me uit heeft kunnen leggen wat de toegevoegde waarde van veesboek in enig opzicht is.
26-03-2018, 15:31 door Anoniem
Niet ongevraagd.... Want je hebt toestemming gegeven om dit te doen.... ? ;)
26-03-2018, 17:53 door Anoniem
Door Anoniem: Niet ongevraagd.... Want je hebt toestemming gegeven om dit te doen.... ? ;)

Zucht, neeeeeee, dit gaat niet over data waar je toestemming voor gegeven hebt maar juist over data waar je G E E N toestemming voor gegeven zou hebben.
26-03-2018, 19:40 door Anoniem
Door Anoniem: Niet ongevraagd.... Want je hebt toestemming gegeven om dit te doen.... ? ;)
Waar zou de vraag om toestemming tot toegang tot je telefoongegevens te hebben anders voor zijn? Dat ze die gegevens niet mogen verzamelen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.