image

Amerikaanse toezichthouder FTC doet onderzoek naar Facebook

maandag 26 maart 2018, 16:47 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse telecomtoezichthouder FTC is naar aanleiding van het recent onthulde dataschandaal bij Facebook bezig met een onderzoek naar de sociale netwerksite, zo heeft de organisatie nu officieel bekendgemaakt. De afgelopen dagen gingen al geruchten dat de FTC bezig was met een onderzoek.

De toezichthouder laat weten dat het alle beschikbare middelen zal inzetten om de privacy van particulieren te beschermen, waaronder handhavend optreden tegen bedrijven die hun privacybeloftes schenden, zich niet aan het Privacy Shield-verdrag houden of zich met oneerlijke praktijken bezighouden. Ook wordt er opgetreden tegen bedrijven die eerdere afspraken met de FTC schenden.

In 2011 trof Facebook vanwege het schenden van de privacy en misleiden van gebruikers al een schikking met de FTC. Facebook vertelde destijds tegen gebruikers dat gegevens privé waren, maar stond toch toe dat de informatie vervolgens werd gedeeld en geopenbaard. Nu meldt de FTC dat het vanwege recente berichten in de media over de privacywerkwijze van Facebook een niet-openbaar onderzoek naar de sociale netwerksite heeft ingesteld.

Reacties (1)
27-03-2018, 08:45 door Anoniem
ha ha, de ene privacy schender controleert en beboet de ander. Het lijkt wel een soap :-)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.