image

Opnieuw Kamervragen over dataschandaal Facebook

vrijdag 30 maart 2018, 10:04 door Redactie, 5 reacties

Na de VVD heeft ook de PvdA Kamervragen gesteld over het dataschandaal bij Facebook. Gegevens van miljoenen gebruikers werden zonder dat ze het wisten voor politieke campagnes op de sociale netwerksite gebruikt. PvdA-Kamerleden Kuiken en Van den Hul hebben minister Dekker voor Rechtsbescherming nu gevraagd of de minister Facebook wil aanspreken op zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van de privacy van burgers en bedrijven.

Daarnaast willen de Kamerleden weten waar burgers terecht kunnen die zich door Facebook in hun persoonlijke levenssfeer geschonden voelen om daarover te klagen of hun recht te halen. Dekker moet verder laten weten of de Autoriteit Persoonsgegevens onderzoek doet naar Facebook en of er in de toekomst strenger toezicht op dergelijke bedrijven zal worden gehouden. De VVD stelde minister Dekker vorige week onder andere vragen over het gebruik van Facebook voor overheidscommunicatie. De minster heeft drie weken de tijd om de vragen te beantwoorden (pdf).

Reacties (5)
30-03-2018, 10:36 door Anoniem
Doe dan ook gelijk wat aan het heffen van belasting.
Kunnen de hardwerkenden onder ons misschien minder gaan afdragen, d**ven.
30-03-2018, 13:43 door Anoniem
Dit is alleen aan het licht gekomen omdat het om Steve Bannon en de Trumpcampagne ging.

Bigdata misbruik in NL komt pas naar buiten als FvD er ooit gebruik van zou maken. Dat die knop een keer om kan begrijpen ze niet.
30-03-2018, 19:09 door Anoniem
Misschien is het een idee om Facebook te verplichten voor elke kilobyte die ze van iemand verwerken deze € 10,- uit te keren en daar omzetbelasting over te heffen.
31-03-2018, 12:25 door Anoniem
Uit Facebook Ugly Memo:

Growth at any cost!
Maybe someone dies in a terrorist attack co-ordinated on our tools

https://www.buzzfeed.com/ryanmac/growth-at-any-cost-top-facebook-executive-defended-data
31-03-2018, 16:10 door Anoniem
Ach ja, nu het naar buiten gekomen is moet plots de politiek bezorgd over komen. Wassen neus, wakkere mensen zagen dit al mijlenver aankomen. Nederland heeft net zo goed data ervan verkregen. Slaapt u maar verder, vadertje staat waakt over u.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.