image

Vermeende Dropbox- en LinkedIn-hacker uitgeleverd aan VS

vrijdag 30 maart 2018, 15:25 door Redactie, 4 reacties

De Tsjechische autoriteiten hebben een 29-jarige Russische man die verdacht wordt van het hacken van Dropbox, Formspring en LinkedIn uitgeleverd aan de Verenigde Staten. De Rus is in de Verenigde Staten in totaal voor negen vergrijpen aangeklaagd, waaronder het inbreken op computers, het beschadigen van beveiligde computers, identiteitsdiefstal en samenzwering.

Volgens de aanklacht heeft de Rus computers van Dropbox, Formspring en LinkedIn zonder toestemming benaderd en vervolgens op deze systemen informatie verkregen. Ook heeft de man schade aangericht aan computers van Formspring en LinkedIn. Bij zijn aanvallen maakte hij gebruik van inloggegevens van Formspring- en LinkedIn-medewerkers, aldus het Amerikaanse Openbaar Ministerie. LinkedIn heeft gesuggereerd dat de man betrokken was bij de hack van het platform in 2012, toen de gegevens van meer dan 100 miljoen gebruikers werden gestolen.

Zowel Rusland als de Verenigde Staten hadden om zijn uitlevering gevraagd. De Russische autoriteiten zochten de 29-jarige wegens fraude. Vorig jaar bepaalde de rechtbank dat de man zowel aan Rusland als de VS mocht worden uitgeleverd, maar dat de minister van Justitie uiteindelijk zou bepalen of en aan wie de uitlevering zou plaatsvinden. Persbureau Reuters meldt nu dat de Rus aan de Verenigde Staten is uitgeleverd.

Reacties (4)
30-03-2018, 17:21 door karma4
Tja, de kat en de hond bijten. Je kunt beter ergens vrienden hebben.
31-03-2018, 09:14 door Xhendos
Wat misschien wel aardig is om bij dit bericht te melden is dat de Rus zelf zegt dat hij niet schuldig is
31-03-2018, 15:32 door Anoniem
Door Xhendos: Wat misschien wel aardig is om bij dit bericht te melden is dat de Rus zelf zegt dat hij niet schuldig is

Misschien moeten we als redelijk onderlegde burgers gewoon eens ophouden ons voor het mantra karretje te laten spannen, van degenen die overigens vaak ook selectief met een belerend toontje ons menen te mogen vertellen, dat alleen rechters in staat zijn te beoordelen of iemand ergens aan schuldig is.
31-03-2018, 16:02 door Anoniem
Door karma4: Tja, de kat en de hond bijten. Je kunt beter ergens vrienden hebben.

Telt een "neutraal land" ook? Of zijn de neutralen de bangerikken die niemand helpen en zelf op de boot gaan?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.