image

Politie Limburg wil data slimmer gaan gebruiken

donderdag 5 april 2018, 11:47 door Redactie, 13 reacties

De politie in Limburg is van plan om op een slimmere manier gebruik van data te maken voor haar werkzaamheden en gaat daarvoor samenwerken met de Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Medewerkers van de politie zullen op deze campus gehuisvest worden.

Vanaf vandaag gaan politiemedewerkers op de Campus werken. Tevens zullen er regelmatig grote en kleinere interne en externe evenementen op de campus worden georganiseerd. Op de campus werken onderzoekers, studenten en bedrijven samen aan slimme toepassingen van beschikbare data. Politie en Brightlands Smart Services Campus tekenden vanochtend een contract over de samenwerking en huisvesting.

"De (technologische) ontwikkelingen gaan razendsnel en hebben ontegenzeggelijk invloed op het politiewerk. De informatieorganisatie van de politie wil graag de handen ineenslaan met derden die beschikken over kennis en denkkracht en die innovatieve ontwikkelingen een warm hart toedragen", aldus Ernest Venema, hoofd Informatie Organisatie van de politie Limburg. Volgens de politie biedt de campus een ideale ontmoetingsplaats met kennisinstellingen en bedrijven en is het de opmaat naar een bredere samenwerking tussen politie en andere bedrijven en instellingen.

Reacties (13)
05-04-2018, 12:43 door Anoniem
Is dat net zo'n tent als "Hague Security Delta"?

Het zijn iig weer vergelijkbare ronkende woorden. Ja ja technologische ontikkelingen gaan razendsnel tegenwoordig. Terwijl de problemen toch vooral dezelfde blijven. Goh.
05-04-2018, 12:51 door Anoniem
Nooit gedacht dat ik Limburg en Slimmer in 1 zin zou zien.
05-04-2018, 14:05 door Anoniem
Door Anoniem: Nooit gedacht dat ik Limburg en Slimmer in 1 zin zou zien.

Je bent slimmer als je niet in Limburg woont. ;)
05-04-2018, 14:37 door Anoniem
Door Anoniem: Nooit gedacht dat ik Limburg en Slimmer in 1 zin zou zien.
Omdat Limburg op de piek van intelligentie staat
05-04-2018, 22:19 door karma4
Door Anoniem: Is dat net zo'n tent als "Hague Security Delta"? ....
\
De ronkende woorden lijkt tegenwoordig gewoon opleiding als een UM te zijn https://www.brightlands.com/brightlands-smart-services-campus/data-sciences-smart-services Opbrengst gericht werken met wat de markt vraagt.
05-04-2018, 23:28 door Anoniem
Door Anoniem: Nooit gedacht dat ik Limburg en Slimmer in 1 zin zou zien.

Ze werken daar vast nog met paard en kar en communiceren er nog met postduiven. Wat zouden die veldwachters daar toch aan big data hebben? Primitief gedrag van holbewoners onderzoeken of lekker graven in de doos van Pandora? Nee, niet die doos...

...Leuk om te zien weer dat het altijd de omgekeerde wereld is: bedrijven bedenken allemaal leuke producten en de Politie die koopt of huurt het wel. In plaats van de politie die met een privacy-by-design vraagstuk komt en waar bedrijven aan moeten voldoen alvorens een contract wordt aangegaan.
06-04-2018, 00:14 door Anoniem
Rustig wachten op de dag

.....
06-04-2018, 20:38 door karma4
Door Anoniem: .....
...Leuk om te zien weer dat het altijd de omgekeerde wereld is: bedrijven bedenken allemaal leuke producten en de Politie die koopt of huurt het wel. .....
Dat het de commerciële bedrijven zijn die vernieuwingen die ook door overheden gebruikt worden is de standaard het zijn enkel uitzonderingen waar overheden zelf iets opbouwen.

Big data ofwel marketing met Analytics zie ik al meer dan 30 jaar rond gaan commercieel en wetenschappelijk. Het is bevreemdend dat een overheid dat zo lang niet opgepakt heeft.
Nu kan je door die grote afstand vreemde verwachtingen bij beslissers krijgen met nog grotere onzin als reacties.
07-04-2018, 18:31 door Anoniem
((( Brightlands Smart Services Campus ))) blijf daar weg want na een tijdje knikken ze allemaal hetzelfde. Kritiek wordt bestraft. Allemaal heten ze Pavlov en het worden er elke maand meer.
07-04-2018, 18:57 door Anoniem
@karma4

Dat is niet vreemd want de overheid kan er nu eenmaal niet mee omgaan. Ze zien altijd wel het potentiaal maar nooit de verantwoordelijkheid die erbij hoort. Zo maken ze er een puinzooi van door onnodig veel data te verwerken die ze vervolgens overal laten weglekken uit functionaliteit die ze helemaal niet nodig hebben of waar ze niet mee om kunnen gaan. Ook is het inherent aan het voor de overheid kenmerkende aanbesteden dat ze zich door het bedrijfsleven een oor laten aannaaien en daarmee aan prutsoplossingen vast blijven zitten die altijd een veelvoud kosten dan waar men de aanbesteding op gewonnen heeft.

Daarom moet het eens omgedraaid worden zodat de overheid (dus uiteindelijk jij en ik) alleen betalen voor wat er echt nodig is. Dus stop met aanbesteden en betaal alleen als de implementatie een succes is en binnen de afgesproken begroting past. En zorg voor IT specialisten in eigen dienst die daarover kunnen oordelen. En verwerk niet meer data dan stikt noodzakelijk, tenzij je er verantwoord mee om kan gaan.
07-04-2018, 20:35 door karma4 - Bijgewerkt: 07-04-2018, 20:38
Oeps, Nu moet ik "Vandaag, 18:57 door Anoniem" bedanken voor zijn post. Het zijn ander woorden dan ik gebruik maar je geeft de kern waar ik op doel en wat me dwarszit goed weer. Maar mogen het aub ook gemotiveerde tijdelijke inhuurkrachten zijn voor de hoognodige kennis inbreng? Ik zie iets vasts in de dictatoriale beoordelingscultuur niet meer zo zitten. Zeg dan maximaal (1/4+1/16+1/64 + 1/256 ..) *100(%) inhuur
09-04-2018, 12:47 door Anoniem
Met krachten inhuren riskeer je belangenverstrengeling; iemand gaat dan mogelijk advies geven dat past bij een van zijn bedrijfjes. Die prikkel heeft iemand die zijn volledige salaris uit zijn overheidsbaan ontvangt, niet.

Maar inderdaad, als mensen te lang op hun plek blijven krijg je vastgeroest beleid. Misschien minder straffen op in het verleden behaalde resultaten en meer belonen op in de toekomst te realiseren visie.
09-04-2018, 18:52 door karma4
Door Anoniem: Met krachten inhuren riskeer je belangenverstrengeling; iemand gaat dan mogelijk advies geven dat past bij een van zijn bedrijfjes.
......
Intern speelt de promotie naar hogere schalen via in gevlei met de beslissers. Net zo schadelijk dan wel erger omdat het een zeer garnekkige langdurige cultuur is. Zeg naar het old boys netwerk. Denk eens aan alle vvd coryfeeën met verkregen lucratieve banen.

Je hebt meer aan de vak specialisten die wars van die politiek zijn . Hoe krijg je die en houd je die vat.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.