image

Italie wil celstraf voor spammers

maandag 8 september 2003, 10:23 door Redactie, 3 reacties

De Italiaanse overheid is van plan om hard op te treden tegen individuen en bedrijven die zich schuldig maken aan het sturen van ongewenste commerciele e-mail. Spammers die worden opgepakt kunnen namelijk een celstraf van drie jaar krijgen. Men zal waarschijnlijk aan andere landen om een soortgelijke aanpak vragen, aangezien spam een wereldwijd probleem is. Binnen de Europese Unie zal volgende maand een wettelijk verbod op het versturen van spam ingaan. Toch zijn critici bang dat dit weinig tot niets zal helpen, want de meeste spammers bevinden zich in landen als Korea en China. (Silicon)

Reacties (3)
08-09-2003, 13:13 door Donz
Afgezien daarvan kost een spammer dan alleen maar nog meer geld, celstraffen zijn erg duur en bovendien zinloos in zo'n gevallen. De spammer levert immers geen gevaar op voor anderen.

Beter lieten ze spammers grote geldboetes betalen wat ze vervolgens weer besteden aan het uitwerken van de standaard die mail servers met certificaten laat werken. Om zo de afkomst van e-mail vast te stellen, waardoor spammen via een proxy bijvoorbeeld al niet meer werkt.
Ik dacht dat dat het plan op dit moment was tegen het spam probleem?
08-09-2003, 17:07 door Anoniem
Wat is dan de juridische definitie van Spam?
08-09-2003, 17:34 door Anoniem
Italië?

Is dat niet de lidstaat met die theatrale aap als minister-president?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.