image

Chinese man via gezichtsherkenning in grote menigte opgepakt

vrijdag 13 april 2018, 14:45 door Redactie, 15 reacties

De Chinese autoriteiten hebben afgelopen zondag een man die werd gezocht via gezichtsherkenning in een grote menigte weten op te pakken. De voortvluchtige man, die verdacht wordt van "economische misdrijven", was aanwezig bij een concert van de Chinese popster Jacky Cheung.

De beveiligingscamera's herkenden de man tussen de 50.000 andere concertgangers. Volgens een politieagent had de man niet verwacht dat hij in zo'n grote menigte zou worden herkend en aangehouden. De man zou hebben verklaard dat hij nooit naar het concert zou zijn gegaan als hij wist dat de politie hem kon identificeren, zo meldt de South China Morning Post. Het voorval staat niet op zichzelf. Het Chinese staatspersbureau Xinhua meldt dat gezichtsherkenning een steeds grotere rol speelt bij het oplossen van misdrijven door de Chinese politie. De technologie wordt ook ingezet om "jaywalking" tegen te gaan.

Reacties (15)
13-04-2018, 15:33 door Anoniem
Op zich een interessante techniek om voortvluchtige misdadigers op te sporen. Jammer dat, net als zoveel van dergelijke systemen, ook onschuldigen bekeken, geanalyzeerd, en (want China) opgeslagen worden. Hier komen die systemen ook. Wellicht met iets meer waarborgen, en wellicht wat opties om je hier juridisch tegen te verzetten, maar ze zullen er komen...
13-04-2018, 15:45 door Anoniem
Thus it begins.

No matter where you hide we will find you !
13-04-2018, 16:36 door Anoniem
De kans is veel groter dat de gezichtsherkenning bij de ingang plaats vond.
13-04-2018, 19:10 door Anoniem
Door Anoniem: Op zich een interessante techniek om voortvluchtige misdadigers op te sporen. Jammer dat, net als zoveel van dergelijke systemen, ook onschuldigen bekeken, geanalyzeerd, en (want China) opgeslagen worden. Hier komen die systemen ook. Wellicht met iets meer waarborgen, en wellicht wat opties om je hier juridisch tegen te verzetten, maar ze zullen er komen...

Onschuldige haha dat vinden de autoriteiten en de ambtenaren en velen mensen niet eens interessant.,
de meeste zullen het alleen maar toejuichen en kicken erop om een soort-gelijk systeem
in te willen voeren,en zeker in de landen waar de burgers niet meer voor hun vrijheid en privacy strijden.
Google en de tech-industrie blijven mooie smart-devices maken,en je ziet waar het naar toe gaat.
Je word straks geleefd,en je hoeft straks niet meer na te denken.
13-04-2018, 21:34 door Anoniem
Goede zaak.De overheid moet toch de digitale mogelijkheden benutten in de strijd tegen personen die er misbruik van maken( bedenkr U zelf maar welke..)
14-04-2018, 11:23 door [Account Verwijderd]
China is een afschuwelijk land op het gebied van strafrechtvoltrekking maar daar gaat het hier niet over. Het is het bewijs dat moderne opsporingsmethoden doeltreffend kunnen zijn. Dat laatste is de kern.

Het zal echter nog een lang proces worden om de egoïstische privacy at all costs aanhangers ervan te overtuigen dat het 2018 is en 19e eeuwse Sherlock Holmes technieken met loupe en grafietpoeder om misdaad op te sporen net zo doeltreffend zijn als met omnibussen getrokken door 4 paarden in de steden het openbaar vervoer regelen.

De privacy at all costs aanhangers dienen het algemeen belang niet maar zijn alleen continue bezig hun eigen at all costs afgebakende huisje 'vacuüm te stellen' en trachten at all costs daarvoor té ruim ontvankelijke (labiele) mensen voor hun karretje te spannen met propaganda sites zoals Bits for freedom etc.

Het komt opzettelijk niet in hun straatje te pas om kenbaar te maken dat de digitale wereld niet slechts het domein is van het fatsoen, maar ook de misdaad er welig in tiert en er op net zo'n schaal gebruik cq. misbruik van maakt, ja zelfs ten koste van hen want misdaad is grenzeloos.

Wereldvreemd zijn de privacy at all costs aanhangers, als je niet snapt/accepteert dat overheidsbemoeienis in wat er zich afspeelt in de totale digitale wereld essentieel is om het openbare leven leefbaar en veilig te houden voor iedereen, want bij herhaling lees je kritiek daarop hier, bijvoorbeeld met gezwollen oneliners zoals:
Thus it begins. No matter where you hide we will find you !
14-04-2018, 14:36 door Anoniem
Er is niks mis met wat scepticisme t.o.v. overheidsbemoeienis. Beter dat dan het tegenovergestelde: zomaar klakkeloos aanvaarden dat de overheid je privacy zonder meer kan schenden. De overheid kan namelijk ook wel eens over de schreef gaan en mensenrechten met de voeten treden. Op dat moment is het goed dat er kritische mensen zijn die niet zomaar alles OK vinden. Dan gaat het even goed om het veilig stellen van het algemeen belang. Het is dus wat kort door de bocht om de harde voorstanders van privacy egoïstisch te noemen.
14-04-2018, 17:47 door karma4
Door Anoniem: Er is niks mis met wat scepticisme t.o.v. overheidsbemoeienis. Beter dat dan het tegenovergestelde: zomaar klakkeloos aanvaarden dat de overheid je privacy zonder meer kan schenden. De overheid kan namelijk ook wel eens over de schreef gaan en mensenrechten met de voeten treden. Op dat moment is het goed dat er kritische mensen zijn die niet zomaar alles OK vinden. Dan gaat het even goed om het veilig stellen van het algemeen belang. Het is dus wat kort door de bocht om de harde voorstanders van privacy egoïstisch te noemen.
Zodra dat doorschiet in "want privacy" met tot gevolg, geen handhaving geen bescherming van de gewone burger is het niet meer kort door de bocht maar het vaststellen van een aanval op privacy en burgerrechten onder het mom van beschermen.
Dat soort newspeak bedrijven is beangstigend.
14-04-2018, 22:50 door Anoniem
@Aha 11:23.
Ik ben het volkomen met U eens!
Verfrissend zo’n realistisch geluid.
14-04-2018, 23:02 door Anoniem
Grappig er was een kleine minderheid die op basis van onze geschiedenis (indianen genocide, slavernij, ww1, ww2, atoombommen op Japan, koude oorlogen, pedo priesters, etc) het besefhebben dat overheden niet 100% vertrouwd kunnen worden. Deze kleine groep probeerde zijn naasten en mede burgers te waarschuwen voor privacy inbreuken. Omdat het niet gezond is om je over te geven aan de controle gestapo en de stasi wannabees.

Tot nu toe zij de over grote meerderheid: Ach hou toch op, dat valt allemaal wel mee. Onze regering kunnen we gewoon blindelings veftrouwen. Dat wastot voor kort. Nu slaat het dankzij propaganda om naar:
Iedereen die voor privacy en mensenrechten opkomt is gevaarlijk en.. Egoistisch.

Bizar.

Overheden zijn totaal niet geinteresseerd in een veiligere en vrederige wereld. Nee ze zijn geobserdeerd met macht en schuwen geen enkele leugen, danwel vieze / corrupte spelletjes om kans te maken op meer macht of geld.

Nu wordt er in NeDDRland al dagelijks misbruik gemaakt en mensenrechten geschonden. Toegang tot het recht is bewust gefrustreerd via bezuinigingen. Burgers moeten tientallen jaren procederen voordat ze kans maken op een objectieve uitspraak. Dergelijke procedures mosten honderden duizenden euro's. Burgers kunnen het gevecht met overheden niet aan.

Dit leidt nu tot etnisch profileren en bv tot een huisbezoek wanneer een groningse onschuldige moeder op facebook een "foute" pagina liked. Het is al begonnen de race to the bottom of hell.

Het westen is onvrij, overheden bespioneren/ categoriseren op onaccectabele wijze hun burgers.
Dat gaat 100% fout.

Over x jaar horen we op de volgende speciale herdenkingsdag weer in koor dit nooit weer.
En.. Iedereen was uiteraard tegen de big bad gov's. Hypocritie ten top.

Beoordeel mij maar als gek, paranoide etc. Ik maak me niet druk op wat achtelijke idiote infantiele kut schapen van mij vinden.
15-04-2018, 11:28 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-04-2018, 11:29
M.b.t. Gisteren, 23:02 uur:

Tot aan de laatste zin kreeg ik animo om te reageren. Dat gebeurt zelden want sinds aanzienlijke tijd ontaard een verstandelijk opgestelde reactie hier in onfatsoenlijkheden.
De laatste zin van Gisteren, 23:02 uur is zelfs de overtreffende trap waarom ik hier vanuit dezelfde drijfveer niets uit bedoelde post citeer (quote).

Security.nl is een gaarbak aan het worden van onfatsoen. Of is dat al zo?
Schelden en beledigen is hier nogal de norm als je een bikkelharde/scherpe reactie of ja zelfs alleen maar een posting, in beide gevallen met gebruikmaking van fatsoenlijke Nederlandse taal (waar alleen ongemanierden zich aan kunnen storen) aan de forums van Security.nl toevertrouwd.

Fatsoenlijk Nederlands zonder onvertogen/beledigende (scheld)woorden is op Security.nl schijnbaar, of moet ik al stellen: ontegenzeggelijk? de WC-rol geworden - vooral voor anonieme posters - om hun billen mee af te vegen.
15-04-2018, 16:03 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-04-2018, 16:08
Door Anoniem: Op zich een interessante techniek om voortvluchtige misdadigers op te sporen. Jammer dat, net als zoveel van dergelijke systemen, ook onschuldigen bekeken, geanalyzeerd, en (want China) opgeslagen worden. Hier komen die systemen ook. Wellicht met iets meer waarborgen, en wellicht wat opties om je hier juridisch tegen te verzetten, maar ze zullen er komen...

Deze crimineel is natuurlijk NIET onschuldig lees toch eens goed man. En wat bedoel je met (want China)??? Dacht je dat we deze zaken niet opslaan hier in Nederland en Engeland? Volg het nieuws nog maar een paar jaartjes, kan je een hoop leren!
15-04-2018, 16:11 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 15-04-2018, 16:23
Door Anoniem: Grappig er was een kleine minderheid die op basis van onze geschiedenis (indianen genocide, slavernij, ww1, ww2, atoombommen op Japan, koude oorlogen, pedo priesters, etc) het besefhebben dat overheden niet 100% vertrouwd kunnen worden. Deze kleine groep probeerde zijn naasten en mede burgers te waarschuwen voor privacy inbreuken. Omdat het niet gezond is om je over te geven aan de controle gestapo en de stasi wannabees.

Tot nu toe zij de over grote meerderheid: Ach hou toch op, dat valt allemaal wel mee. Onze regering kunnen we gewoon blindelings veftrouwen. Dat wastot voor kort. Nu slaat het dankzij propaganda om naar:
Iedereen die voor privacy en mensenrechten opkomt is gevaarlijk en.. Egoistisch.

Bizar.

Overheden zijn totaal niet geinteresseerd in een veiligere en vrederige wereld. Nee ze zijn geobserdeerd met macht en schuwen geen enkele leugen, danwel vieze / corrupte spelletjes om kans te maken op meer macht of geld.

Nu wordt er in NeDDRland al dagelijks misbruik gemaakt en mensenrechten geschonden. Toegang tot het recht is bewust gefrustreerd via bezuinigingen. Burgers moeten tientallen jaren procederen voordat ze kans maken op een objectieve uitspraak. Dergelijke procedures mosten honderden duizenden euro's. Burgers kunnen het gevecht met overheden niet aan.

Dit leidt nu tot etnisch profileren en bv tot een huisbezoek wanneer een groningse onschuldige moeder op facebook een "foute" pagina liked. Het is al begonnen de race to the bottom of hell.

Het westen is onvrij, overheden bespioneren/ categoriseren op onaccectabele wijze hun burgers.
Dat gaat 100% fout.

Over x jaar horen we op de volgende speciale herdenkingsdag weer in koor dit nooit weer.
En.. Iedereen was uiteraard tegen de big bad gov's. Hypocritie ten top.

Beoordeel mij maar als gek, paranoide etc. Ik maak me niet druk op wat achtelijke idiote infantiele kut schapen van mij vinden.

Nou mijn moeder zegt altijd dat Nederland het beste land is van de wereld. Mijn buurman heeft trouwens de grootste piemel van de wereld en mijn zoontje vangt elke week de grootste vis van de wereld. Ga me nu niet vertellen dat al die mensen maar wat voorliegen! (sarcasme)

Walgelijke schapen zoals u beschrijft zullen nog HEEL VEEL meer leed veroorzaken in de toekomst. Mensen hebben er totaal geen benul meer van en denken in een soort LA LA land te leven.

En aan de andere kant (zie op straat) is er een hele grote gefrustreerde groep mensen die alles HAAT en niet eens vriendelijk meer over straat kan. Die zure gezichten... mijn god. En dan heb je ook nog een groep die heerlijk de boel oplicht, in de maling neemt, veroordeeld, vast zet of ziek maakt, een groep die het bloed weg zuigt uit je gezin...
16-04-2018, 10:16 door Anoniem
Wat mij zorgen baart, is dat er mensen zijn die geen moeite hebben met minder tot geen privacy. In de 20e eeuw hebben we een groepering in Duitsland gehad, die van alle openbare middelen gebruik maakte, om voor hun onwelgevalligen uit de samenleving te verwijderen.

Dat we daar niet persé van leren, blijkt uit de periode daarna, toen er in de DDR soortgelijke praktijken werden gehanteerd. De mensen moeten dus wel hameren op privacy, om dergelijke mensen tegen te houden.
16-04-2018, 13:00 door Anoniem
Met het oog op de toekomst van AI en massa data opslag moet je nu al extreem terughoudend zijn met systemen waar we misschien vandaag nog niet zo gek veel mee doen maar later toch echt een extreem vermeerderde bron van data gaat worden.

Privacy is niet vanwege huidige technische mogelijkheden een groot goed, vooral wat er allemaal komen gaat moet meegenomen worden in wat we nu alvast aan het opgeven zijn.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.