image

EC onthult plan voor verplichte vingerafdruk in identiteitskaart

dinsdag 17 april 2018, 16:47 door Redactie, 14 reacties

De Europese Commissie heeft vandaag een voorstel (pdf) ingediend om biometrische gegevens voor landen met identiteitskaarten verplicht te stellen. De maatregel zou nodig zijn tegen terroristen en criminelen. Op dit moment zijn er naar schatting 80 miljoen Europese identiteitskaarten in omloop die niet door machines kunnen worden uitgelezen en geen biometrische kenmerken bevatten.

Als het aan de Europese Commissie ligt worden vingerafdrukken en gezichtsopnames straks op de chip van alle identiteitskaarten in de EU opgeslagen. Kaarten zonder vingerafdrukken zullen geleidelijk bij het verstrijken van de geldigheidsduur worden uitgefaseerd. De Europese Commissie laat weten dat de voorgestelde verordening geen nieuwe verplichte identiteitskaarten in de EU invoert, maar de veiligheidskenmerken van de bestaande kaarten verbetert. Andere aspecten in verband met het ontwerp van de nationale identiteitskaart wordt aan de afzonderlijke lidstaten overgelaten.

"Veiligheid is al vanaf dag één een topprioriteit van deze Commissie. Wij blijven de inspanningen van de lidstaten steunen om onze burgers beter te beschermen en hun vrijheden te waarborgen. En nu intensiveren wij onze inspanningen om te verhinderen dat criminelen en terroristen toegang krijgen tot de instrumenten en middelen die zij nodig hebben om hun misdaden te plegen. Daarmee lossen wij onze belofte in van een Unie die beschermt", zegt vicevoorzitter Frans Timmermans.

Reacties (14)
17-04-2018, 17:10 door Anoniem
De maatregel zou nodig zijn tegen terroristen en criminelen. Op dit moment zijn er naar schatting 80 miljoen Europese identiteitskaarten in omloop die niet door machines kunnen worden uitgelezen en geen biometrische kenmerken bevatten.

Goh, dat is raar:
https://www.security.nl/posting/546454/Vingerafdruk+in+Belgisch+paspoort+ook+niet+gecontroleerd
https://www.security.nl/posting/539732/Overheid+controleert+vingerafdrukken+in+paspoort+niet
https://www.security.nl/posting/542425/Knops%3A+Opslag+vingerafdruk+kan+voor+veiliger+paspoort+zorgen

Want niemand kan die biometrische data uitlezen. Zelfs onze vrienden in de US of A kunnen het niet uitlezen.
Dus ik zeg gewoon dat ie erop staat. Laat zij dan meer aantonen dat het niet zo is...

Groeten
TheYOSH
17-04-2018, 17:48 door Anoniem
Ach natuurlijk alle geheime diensten zouden toegang kunnen krijgen tot biometrische data,alleen dat wordt verzwegen.
17-04-2018, 18:04 door Anoniem
Neo bruin gezwam

"Veiligheid is al vanaf dag één een topprioriteit van deze Commissie. Wij blijven de inspanningen van de lidstaten steunen om onze burgers beter te beschermen en hun vrijheden te waarborgen. En nu intensiveren wij onze inspanningen om te verhinderen dat criminelen en terroristen toegang krijgen tot de instrumenten en middelen die zij nodig hebben om hun misdaden te plegen. Daarmee lossen wij onze belofte in van een Unie die beschermt",

Ik maak mij volstrekt geen zorgen over het feit dat de kans zou kunnen bestaan dat ik door terroristen levensgevaarlijk bekogeld wordt met paspoorten (zonder digitale politiestaat administratie erin opgenomen).
Terroristen plegen geen misdaden met Europese paspoorten.
Die hebben ze daarvoor helemaal niet nodig.

Ambtelijk gezwam als rookgordijn
Wat het wel is is function creep, het is het zoveelste puzzelstukje uit een vooropgezet plan, belgie en nederland bijvoorbeeld op korte termijn gaan ijveren voor een systeem dat alle reisdata van reizigers binnen europa met alle vervoer behalve de voet en de fiets wordt opgeslagen en doorgegeven.
Daarvoor is dat perfecte paspoort nodig.

Nieuwe 'Sieg' nabij
En als er straks weer een liefhebber van Sieg nogwat met gestrekte armen opstaat, zal hij zegevieren met de maatregelen van onze Timmermans die hier met een grote voorhamer op de vingers van alle europese burgers staat te mokeren.

Potsierlijke kortzichtige idiotie van de zoveelste carriere ambtenaar.
Een ambtenaar die niet snapt dat vrijheid NIET is : de zekere vrijheid om je vrij te bewegen onder alles administrerend oog van de staat.
Het nieuwe Europa, vrij reizen maar met de aloude douane in een nieuw jasje, met een "Digitale douane" die je blijvend volgt op 100 meter nauwekeur.

Vrijheid??
Veiligheid ???
Enkele reis fahig voor het beloofde land, NK.
F*****r toch een eind *p man!

Het werkelijke gevaar
De timmermansen, grapperhousen, buma's en ruttes zijn het werkelijke gevaar, niet het zogenaamde alt right leger dat nog helemaal geen parlementaire meerderheden haalt.
De kortzichtige politici van nu plaveien de nieuwe snelwegen van het misbruik van de toekomst.
Zij zij rollen de rode lopers uit voor de nieuwe '88' figuren van de toekomst.
Op Europees niveau nog wel.

Op 'recep' : Noodtoestand
Wat gaan we nog meer hier krijgen?
Een noodtoestand, om de laatste paar wenswetten er in een keer door te jassen?
Mmmm, noodtoestoestand, 'je zou bijna wensen dat er een aanslag kwam om haar te legitimeren', het zou zo maar kunnen dat dat scenario allang klaar ligt ("Macron deed het ook, en onze stille zuidervriend .. ").
Alles volgens bekend recep

Toptoppersprioriteit
4 en 5 mei.
Wederom van de partij natuurlijk, met gladgestreken smoelen openbaar huichelen op de Dam.
Waarom en namens wie?
Woelige dagen op zorgvliedt en menig duin.
Spreken kan niet meer.
17-04-2018, 18:36 door Anoniem
Wat mij betreft schaffen we de EC af. Zeker de hele bende aan ongekozen commissars zijn we beter af zonder. Echt, die transparante bullshitplannetjes kunnen we missen als kiespijn.
17-04-2018, 18:38 door Anoniem
"Veiligheid is al vanaf dag één een topprioriteit van deze Commissie. Wij blijven de inspanningen van de lidstaten steunen om onze burgers beter te beschermen en hun vrijheden te waarborgen. En nu intensiveren wij onze inspanningen om te verhinderen dat criminelen en terroristen toegang krijgen tot de instrumenten en middelen die zij nodig hebben om hun misdaden te plegen. Daarmee lossen wij onze belofte in van een Unie die beschermt", zegt vicevoorzitter Frans Timmermans.

- Een beschermende Unie.
- Inspanningen om de burgers beter te beschermen en hun vrijheden te waarborgen.

En dat doen we door die (onschuldige) burgers op te zadelen met maatregen die niet werken (biometrie wordt niet uitgelezen), en alleen maar irritatie en langere wachttijden opleveren (kijk maar naar bv Schiphol).
Hoe worden onze vrijheden hiermee gewaarborgd, als we zo in een gouden kooi komen te leven. Met de tralies aan de buitenkant. Hiermee worden de doelen van de terroristen door de Commissie zelf gerealiseerd. (Ausweis bitte)


En dan hebben we het nog niet over de mensen die buiten de boot vallen, omdat ze niet aan de eisen kunnen voldoen. Bv geen vingerafdruk hebben. Of een slachtoffer van identiteitsdiefstal. Gaat de Unie (of dhr. Timemrmans) die persoon dan andere biometrie geven? Hebben ze daar al over na gedacht?


Misschien dat dit soort zaken maar aan de burgers voorgelegd moeten worden. dan kunnen die nu eindelijk eens aangeven waar de grens ligt bij dit soort verrijkende maatregelen.
Bv via een referendum?????

Maar dat is weer lastig, want politiek en burger zitten niet meer op dezelfde lijn. (blijkbaar)
17-04-2018, 19:05 door Anoniem
Bedankt voor je bericht The Yosh, dat wilde ik namelijk ook op een rijtje zetten. Dit bericht vanuit de EU slaat werkelijk waar neegens op
17-04-2018, 19:55 door Anoniem
Tijd om timmerfrans en de andere commissars maar wat briefjes te sturen dat ze niet weer zo stom moeten zijn. Kunnen we niet eens wat capabele mensen kiezen voor die posten? Oh wacht, we hebben daarin helemaal niets te kiezen.
17-04-2018, 19:58 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Bedankt voor je bericht The Yosh, dat wilde ik namelijk ook op een rijtje zetten. Dit bericht vanuit de EU slaat werkelijk waar neegens op

Hadden we in een raadgevend referendum niet laten weten aan Rutte dat we die grondwet niet zagen zitten?
Dit zijn allemaal voorvloeiselen daarvan.

Die Engelsen wisten wel dat het gedoemd is te mislukken heel dat klote EU verhaal, het is niet voor niks dat die altijd het Pond hebben gehouden.
18-04-2018, 00:39 door Anoniem
Leg de kaart met chip 3 seconden in de magnetron en voila je hebt weer privacy.
3 seconden lijkt me genoeg om de kaart op zelf niet te verbranden, maar de chip is wel beschadigt.
18-04-2018, 07:58 door Anoniem
Het was toch al beslist: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/paspoort-en-identiteitskaart/documenten/kamerstukken/2017/12/08/kamerbrief-over-gebruik-van-vingerafdrukken-in-het-nederlandse-paspoort

De quote:

"Achtergrond van vingerafdrukken op paspoorten In 2004 heeft de Europese Unie besloten tot de invoering van een chip met biometrie op de paspoorten van de lidstaten.1 Nederland heeft deze chip in 2006 op het Nederlandse paspoort aangebracht, waarin de gezichtsopname wordt opgeslagen. Op grond van de Europese regels zijn in 2009 daar twee vingerafdrukken aan toegevoegd. In een beperkt aantal gevallen is het toegestaan om de vingerafdrukken te verifiëren met de houder van het paspoort. De Europese regels staan verificatie toe bij een controle aan de Schengengrens. Verder staat de Paspoortwet verificatie toe bij de uitreiking van een nieuw paspoort. In 2014 heeft uw Kamer over het nut en de noodzaak van vingerafdrukken op het paspoort de motie-Heijnen aangenomen.2 De regering heeft conform de motie de opname destijds op Europees niveau aan de orde gesteld, maar heeft geen steun voor het weglaten van de vingerafdrukken bij andere lidstaten gevonden. Ook de Europese Commissie zag geen aanleiding om de vingerafdruk ter discussie te stellen.3 In maart 2017 heeft de Raad van de Europese Unie nog aandacht gevraagd voor de noodzaak van het controleren van vingerafdrukken aan de grens en om de uitvoering daarvan te bespoedigen."

Fijne dag.
18-04-2018, 08:10 door karma4
Door TheFlOSS:...
Die Engelsen wisten wel dat het gedoemd is te mislukken heel dat klote EU verhaal, het is niet voor niks dat die altijd het Pond hebben gehouden.
Leer googlen en doe de kennis op wat er echt speelt.
Met een vrije open insteek met de waardering voor de wekelijke achtergronden. Je beledigs Free Open Source als newspeak

http://blogs.lse.ac.uk/usappblog/2017/05/19/the-end-of-colonialism-in-puerto-rico-evaluating-the-options-in-the-2017-political-status-referendum/
http://www.news.com.au/travel/travel-updates/commonwealth-freedom-of-movement-organisation-wants-free-movement-between-uk-canada-nz-and-australia/news-story/8cec148ebbaa3ebe6c9bea3b2aca6b22
Je mag her en der land bezetten en dan de eigen bewoner de boel laten koloniseren maar o wee als er een stroom terugkomt.


Eric-Arthur zou met beroemde verhalen en de big brother de big brother award aan de engelsen geven. Hij was Indiër.

Want niemand kan die biometrische data uitlezen. Zelfs onze vrienden in de US of A kunnen het niet uitlezen.
Dus ik zeg gewoon dat ie erop staat. Laat zij dan meer aantonen dat het niet zo is...
Groeten TheYOSH
Als je het gevolgd had. Ze zijn prima uit te lezen enkel de apparatuur daarvoor is alleen op gemeentehuizen aanwezig.
Volgens mij ook op de paal https://www.rijksoverheid.nl/binaries/rijksoverheid/documenten/wob-verzoeken/2015/07/17/identiteitsvaststelling-in-de-strafrechtketen/identiteitsvaststelling-in-de-strafrechtsketen.pdf
Die identificatiezuil daar hoor je niets meer over. Als dat echt een probleem zou zijn dan hadden we meer gehoord.

Dat ICT via machtsstrijden wordt uitgevochten wie welk speeltje mag gebruiken is vrij normaal. Niet een reden dat de techniek niet zo voldoen. Eerder een hint voor goede ICT-ers.

Terroristen plegen geen misdaden met Europese paspoorten. Die hebben ze daarvoor helemaal niet nodig.
Het zijn de Europese burgers zelf die terroristen blijken te zijn. We exporteren ze daarheen. Daarna ...
De rest van je post vertoont een naar kleurtje die je zelf aankondigt.. Ja ook toen waren het die figuren die beweerden voor vrijheid van het volk op te komen met het typische afgeven op de overheid.

Aan de daden herkend men het woorden is wat anders.
18-04-2018, 08:33 door Anoniem
Onzalig plan op een evenzo onzalig moment met 4 mei in het vooruitzicht.

Graag roep ik u allen op om met de door u gekozen parlementariërs te corresponderen - zowel in het Europees als hetnationaal parlement. Verzoek hen vriendelijk - doch dringend - u te laten verzekeren dat zij kennisnemen van de geschiedenis en dat "andere tijden" geen afdoende argument is om bouwstenen te creëren voor een totalitair bewind.
18-04-2018, 09:57 door Anoniem
Door Anoniem: Ach natuurlijk alle geheime diensten zouden toegang kunnen krijgen tot biometrische data,alleen dat wordt verzwegen.
De vingerafdrukken zijn leesbaar door de bevoegde diensten die over het juiste certificaat beschikken.
18-04-2018, 15:29 door Anoniem
Door karma4: Het zijn de Europese burgers zelf die terroristen blijken te zijn. We exporteren ze daarheen. Daarna ...
Halen we ze terug en knuffelen we ze tot ze weer beter zijn. In Zweden geven ze extragratis nieuwe identiteiten aan dat gajes. En natuurlijk extra geld en voorrang op de huurmarkt en mieles enzo, het hele pretpakket.

Persoonlijk had ik al in eerste instantie dit plan: Na aankondiging heeft iedereen die daar zit zeven dagen om terug te komen. Nou goed, iedereen die daarna nog afreist ook zeven dagen terugkeertijd. Daarna: Nederlanderschap en dus ook paspoort kwijt. Tot nooit weer ziens. Dat scheelt zo'n ontzettend gedonder met mensen die moedwillig de boel verzieken en daarna terugkomen om hun handje op te houden. Maarja, dan heeft de EU geen excuus meer om de witmens langzaamaan helemaal vast te zetten met doorgeschoten "veiligheids"maatregelen.

Soms moet je gewoon hard zijn. Maar door structureel te weigeren te doen wat nodig is, hebben de Sargentinis de boel zo verziekt dat ze iedereen steeds meer kunnen gaan pesten vanwege "terrorisme". Had gewoon stante pede de grenzen dichtgegooid, dat had aanslagen en dus Europese doden gescheeld. Dat kon en kan de EU niet. Wat kunnen ze wel?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.