image

Ex-medewerker PenAir veroordeeld voor saboteren reserveringssysteem

donderdag 19 april 2018, 15:44 door Redactie, 0 reacties

Een voormalige medewerker van PenAir is veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar en een taakstraf van 250 uur wegens het saboteren van het ticket- en reserveringssysteem van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij waardoor reizigers grote vertragingen opliepen.

De 59-jarige vrouw vertrok na een lang dienstverband vorig jaar februari bij de luchtvaartmaatschappij, maar was niet over de omstandigheden van het vertrek te spreken, zo blijkt uit gerechtelijke documenten. Tijdens haar werkzaamheden voor PenAir was ze verantwoordelijk voor het beheer van het Sabre-databasesysteem, dat de luchtvaartmaatschappij gebruikt voor vliegtickets en reserveringen.

Een week voordat ze bij PenAir vertrok maakte de vrouw in het systeem een aantal accounts met hoge rechten aan. Vervolgens gebruikte ze deze accounts tussen april en mei vorig jaar om allerlei belangrijke informatie uit het systeem te verwijderen. Daardoor konden PenAir-medewerkers op acht luchthavens geen vluchten boeken, aanpassen, mensen laten boarden of tickets uitdraaien totdat het systeem weer was hersteld.

Volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie heeft het PenAir-personeel de hele nacht doorgewerkt om alle locaties weer online te krijgen. De sabotage zorgde voor grote vertragingen van passagiers in Alaska en ander staten. Naast de voorwaardelijke gevangenisstraf en taakstraf moet de vrouw een schadevergoeding van 5600 dollar betalen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.