Security Professionals - ipfw add deny all from eindgebruikers to any

IP Camera systeem samenwerkend met router

24-04-2018, 14:18 door LeonSW, 9 reacties
Goedemiddag,

Ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen maar is het mogelijk om een beveiligingscamera in te schakelen wanneer
een aantal gekozen IP-adressen/MAC adressen niet meer online zijn op je netwerk, dit zou het namelijk een stuk makkelijker maken maar kan er zelf niet zo veel over vinden op het internet

Mvg,

Leon
Reacties (9)
24-04-2018, 14:23 door Anoniem
Ik betwijfel of er leveranciers zijn die dit maken, maar je kan eventueel natuurlijk wel zelf een servertje in je netwerk hangen dat je router vraagt 'wie' er nog is of zelf het netwerk scant en vervolgens je IP camera aanzet.
24-04-2018, 14:42 door Anoniem
Door LeonSW: Goedemiddag,

Ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen maar is het mogelijk om een beveiligingscamera in te schakelen wanneer
een aantal gekozen IP-adressen/MAC adressen niet meer online zijn op je netwerk, dit zou het namelijk een stuk makkelijker maken maar kan er zelf niet zo veel over vinden op het internet

Mvg,

Leon

Het is ook een niet logische business case en zeer lastig te programmeren. Arp caching, fake arp, apr broadcasts, routeringen gooien allemaal roet in het eten voor arp.

IP zou je nog iets mee kunnen doen, maar afgezien misschien high-end bewaksings camera's, maar anders zou ik het niet verwachten.
24-04-2018, 15:23 door Anoniem
Dat is typisch iets dat je zelf moet scripten . Als je toch al een netwerk monitoring systeem hebt dat de aanwezigheid van een aantal devices bewaakt kun je de alarm functie uitbreiden met 'camera aan' .

Bedenk dat je wel enige traagheid hebt in detectie van 'device offline' , dus de camera moet wel ergens hangen waarbij je nog wat bruikbaars opneemt _nadat_ het al gebeurd is.

Dat is leuk om te doen voor de hobbyist .

Zakelijk is het een rare keuze - zakelijk laat je gewoon de camera's altijd opnemen (en koop je voldoende opslag) , en ga je bij een alarm van het netwerk systeem dat devices offline gegaan zijn gewoon terugkijken.
Dan zie je het gebeuren - of zie je de mensen ergens naar toe lopen voordat er iets offline gaat.

Programmeurs-uren in loondienst zijn veel duurder dan een beetje meer opslag om voldoende lang terug te kunnen kijken.
24-04-2018, 16:05 door Anoniem
Ik weet niet of dit de juiste plek is om te vragen maar is het mogelijk om een beveiligingscamera in te schakelen wanneer een aantal gekozen IP-adressen/MAC adressen niet meer online zijn op je netwerk

Wat is je doel en verwachting?
Weet niet of de camera ze wel nog voor je kan zien als men verstoppertje speelt.
'Mag het licht aan?'
24-04-2018, 16:14 door Anoniem
Qua hardware en mogelijkheden is dit met een Raspberry Pi (computertje op creditcardformaat) met de camera-modules die daarvoor verkrijgbaar zijn ongetwijfeld te maken, maar dan moet je wel uit de voeten kunnen met Linux en in staat zijn om zelf te programmeren in Python.

Zoek op "raspberry pi security camera" om een idee te krijgen van wat mensen er allemaal mee doen en wat erbij komt kijken. Als het iets voor je is dan kan je met lage hardwarekosten en een hoop inspanning een hoop bereiken, maar als je geen enkele programmeerervaring hebt en van Linux nauwelijks weet dat het bestaat dan is het maar zeer de vraag of je hier iets mee kan.
25-04-2018, 09:05 door Anoniem
Dit is idd iets dat je zelf bouwt. Het is niet heel eenvoudig, maar het kan prima als je de materie een beetje snapt. Kun je uitleggen wat "het" is dat je makkelijker wil maken?
27-04-2018, 16:50 door Anoniem
Wat steekt er achter deze vraag?

Wil je dat je bewakingscamera aan gaan zodra je computer/netwerkspullen uitzet en weggaat?
Dat kan namelijk een stuk simpeler worden gerealiseerd, bijv. door een simpele schakeling die lokaal de stroom meet. Vervolgens als de stroom grotendeels wegvalt door het uitzetten van je apparatuur kan de schakeling een relais omzetten waarmee je bewakingscamera wordt ingeschakeld.
27-04-2018, 19:10 door Anoniem
Het hangt van je router af. Ik heb bijvoorbeeld op een MikroTik router een scriptje gemaakt wat van een aantal devices
detecteert of ze wel of niet aanwezig zijn. Bij wel/niet aanwezig detectie wordt er een melding verstuurd, in dit geval
voor een aanwezig/afwezig bord maar je zou er net zo goed een camera mee kunnen starten als dat op een of andere
manier via het netwerk kan. (bijv een GET of POST op de camera webinterface)

Wellicht zijn er ook andere routers waarmee dit lukt, bijvoorbeeld met OpenWRT.
27-04-2018, 20:50 door Anoniem
geen problem. www.hiddensoft.com, waar je autoit download.
prima software, die je met een zeer uitgebreide helpfile vol werkende voorbeelden bijvoorbeeld dit laat programmeren:
dim $a[5], $down
$a[1] = 192.168.1.1 (enzovoorts)
for $x = 1 to ubound ($a)-1

if not ping $a($x) then $down = $down +1

next

if ($down > 4) then runwait(c:\camerasoftware\run.exe)

enzovoorts.

je kunt de camerasoftware ook bedienen met mousemove of wat meer geavanceerde zaken zoals het naar binnen trekken van een record-knop, waar deze ook staat.


ja of je gebruikt camerasoftware die je laat kijken naar het aan-lampje van je switch. gaat dat uit, start de opname. zie je de rug van de boef die 'm meeneemt.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.