image

Politie sluit online marktplaats voor uitvoeren van ddos-aanvallen

woensdag 25 april 2018, 13:27 door Redactie, 5 reacties

De Nederlandse politie heeft samen met de Britse autoriteiten en andere internationale opsporingsdiensten een online marktplaats gesloten die ddos-aanvallen tegen betaling uitvoerde. Het gaat om de website Webstresser.org, een zogenaamde 'booter' of 'stresser' dienst.

De servers van de website werden gisteren in beslag genomen. In het onderzoek naar Webstresser.org is er ook gisteren in Nederland huiszoeking gedaan in een woning in Hilversum. De verdenking bestond dat één van de bewoners ook beheerder is geweest bij Webstresser.org. Vanaf vandaag worden ook op verschillende plekken in Nederland gebruikers van Webstresser.org aangehouden, zo meldt het Openbaar Ministerie. Zowel gisteren als vandaag zijn vier vermoedelijke beheerders van deze website in onder andere Servië en Kroatië aangehouden. In Canada en het Verenigd Koninkrijk werden ook acties tegen vermeende beheerders ondernomen.

Al deze acties vinden plaats in het kader van 'Operation Power Off'. Hierin werkte de Nederlandse politie samen met Engeland, Duitsland, Schotland, Australië, Canada, Italië, Spanje, Servië, de VS, Kroatië, Hong Kong, Europol en de Joint Cyber Action Taskforce in de internationale strijd tegen ddos-aanvallen. Met het sluiten van Webstresser.org is de grootste en bekendste stresser ter wereld buitenspel gezet, aldus het OM. Volgens Europol had de marktplaats 136.000 geregistreerde gebruikers en was het verantwoordelijk voor 4 miljoen aanvallen. Die waren onder andere tegen banken, politiediensten, gamingbedrijven en overheidsinstellingen gericht. Al voor 15 euro per maand was het mogelijk om ddos-aanvallen uit te laten voeren.

Het Nederlandse opsporingsonderzoek is gestart op basis van informatie van de National Crime Agency (NCA) uit het Verenigd Koninkrijk. De infrastructuur van Webstresser.org bevond zich enige tijd in Nederland, waardoor de politie veel informatie over de website kon achterhalen. Ook kon informatie over Nederlandse en internationale gebruikers en doelwitten worden achterhaald. Er lopen momenteel diverse opsporingsonderzoeken naar deze afzonderlijke aanvallen.

Image

Reacties (5)
25-04-2018, 13:42 door Anoniem
https://www.reddit.com/r/IAmA/comments/8esjr6/we_are_the_dutch_national_police_and_the_public/
25-04-2018, 13:53 door Anoniem
Tja, als je de dienst op facebook and youtube gooit dan moet je op aandacht rekenen. Verder hadden ze support voor Paypal en diverse traceerbare crypto-munten wat allemaal wel te traceren is.

Ik zag zo snel niet op XMR (Monero) een optie was. Die gebruikers zouden veilig moeten zijn zolang ze geen andere publieke gegevens gepost hebben en er geen link is naar een Exchange.
25-04-2018, 14:50 door Anoniem
Door Anoniem: Tja, als je de dienst op facebook and youtube gooit dan moet je op aandacht rekenen. Verder hadden ze support voor Paypal en diverse traceerbare crypto-munten wat allemaal wel te traceren is.

Ik zag zo snel niet op XMR (Monero) een optie was. Die gebruikers zouden veilig moeten zijn zolang ze geen andere publieke gegevens gepost hebben en er geen link is naar een Exchange.

Hardstikke goed toch dat die lui gepakt zijn? Ipv "hadden ze maar dit moeten doen dan waren ze niet gepakt" kan
er beter ingezet worden op "wat kunnen we allemaal doen om zoveel mogelijk van dit soort losers achter de tralies
te krijgen" en daar worden de laatste tijd gelukkig successen bij geboekt.
25-04-2018, 15:00 door karma4
Blij dat zo'n dienst uit de lucht gehaald is. Het enige doel is immers anderen dwars zitten.
Dat heeft niets met privacy of vrijheid van meningsuiting van doen.
25-04-2018, 22:39 door [Account Verwijderd]
Bravo! Weer wat hacker trash van het www geruimd!

Daarbij hoop ik van ganser harte dat de verdachten als 'add-on' bij hun veroordeling tot gevangenisstraf allemaal met een hufterproof computer opgezadeld worden die zij niet kunnen uitschakelen. 24/7 ingeschakeld dus en random switched van de ene webpagina naar de andere zonder mogelijkheid dat proces te beïnvloeden. :]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.