image

Cel voor man die netwerk hackte om gevangene vrij te krijgen

zondag 29 april 2018, 11:42 door Redactie, 2 reacties

Een 27-jarige Amerikaan die een overheidsnetwerk hackte om zo een gevangene eerder vrij te krijgen is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 87 maanden. Ook moet hij een vergoeding van ruim 238.000 dollar betalen. De man voerde via e-mail en telefoon phishingaanvallen uit op medewerkers van Washtenaw County.

Dit is een district in de Amerikaanse staat Michigan met ruim 340.000 inwoners. De phishingaanvallen waren succesvol en de man wist toegang tot het netwerk van Washtenaw County te krijgen. Daar kopieerde hij namen, adresgegevens, e-mailadressen en wachtwoorden van voormalige en huidige Washtenaw County-medewerkers. Ook benaderde hij de gevangenisdossiers en wijzigde het elektronische dossier van één gevangene, om die zo eerder vrij te krijgen.

Door de oplettendheid van een gevangenismedewerker en snelle reactie van it-medewerkers zijn er geen gevangenen eerder vrijgelaten, aldus het Amerikaanse openbaar ministerie. Washtenaw County spendeerde 235.000 dollar om de hack te onderzoeken en te verhelpen. Naast de gevangenisstraf en schadevergoeding doet de man ook afstand van zijn bitcoins en verschillende elektronische apparaten, waaronder een laptop en meerdere mobiele telefoons.

Reacties (2)
30-04-2018, 14:36 door Anoniem
mooi man, dat een bende faalhazen zo op kosten van een hacker een setje firewalls kan kopen die vervolgens weer door niemand beheerd worden, en de medewerkers op een cursus niet-je-laten-phishen mogen met luxe broodjes, waarna de nieuwe medewerkers later in het jaar die cursus weer niet krijgen.
toppen we dat af met een stel managers die naar een warm land gaan om daar inspiratie op te doen over hoe je hackers buiten (of in dit geval binnen) houdt, en dan is je 235.000 dollar wel ongeveer op.

en waarom die mafkees zijn bitcoins moet inleveren snap ik niet helemaal, maar ja, 'Murica.
30-04-2018, 15:38 door Anoniem
Had ie maar Monero moeten gebruiken. Ach als hij straks weer vrij is kan hij de medewerkers een gadget sturen omdat ze met succes de cursus afgerond hebben of hij dropt een usb stick met "secret" of "confidential" label. Met web to the desktop zit hij dan zo weer op het systeem want iemand zal wel weer nieuwsgierig zijn en het in zijn systeem proppen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.