image

Facebook ontslaat medewerker die vrouwen zou hebben gestalkt

woensdag 2 mei 2018, 14:14 door Redactie, 1 reacties

Facebook heeft een security-engineer ontslagen die zijn positie binnen de sociale netwerksite zou hebben misbruikt om vrouwen te stalken. Afgelopen maandag berichtte Jackie Stokes, oprichter van Spyglass Security, dat een Facebook-engineer waarschijnlijk zijn toegangsrechten gebruikte om vrouwen te stalken.

Ook publiceerde ze een deel van een Tinder-gesprek waarin de medewerker zich gekscherend een "professional stalker" noemt. Aan de hand van de Tinder-foto van de medewerker en zijn LinkedIn-profiel, alsmede connecties met Facebook-cso Alex Stamos, achterhaalde Stokes dat de man bij Facebook werkte. Stamos laat tegenover NBC News weten dat de zaak met spoed werd onderzocht en de security-engineer ontslagen is. Na het bericht over het ontslag bedankte Stokes verschillende Facebook-medewerkers die hadden aangeboden om te helpen. Verdere details over het voorval zijn niet door Facebook gegeven.

Reacties (1)
02-05-2018, 14:31 door Anoniem
Ik durf te wedden dat er nog meer van dat soort volk rond lopen. Heb je iets te verbergen, ga bij facebook werken zal hij gedacht hebben.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.