image

EFF gaat politici in Washington D.C. voorlichten over encryptie

donderdag 3 mei 2018, 11:59 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF gaat politici in Washington D.C. voorlichten over encryptie. Aanleiding is de roep van onder andere de FBI en de Amerikaanse staatsecretaris van Justitie dat opsporingsdiensten encryptie met een gerechtelijk bevel ongedaan moeten kunnen maken.

Onlangs verschenen er rapporten van de National Academy of Sciences en een Amerikaanse denktank over de mogelijkheid om encryptie te verzwakken zodat er toch toegang tot versleutelde content verkregen kan worden. Vorige week liet Ray Ozzie, de voormalige cto van Microsoft, weten dat er een toegangsmodel voor smartphones moet komen waar zowel opsporingsdiensten als "privacypuristen" mee kunnen leven. Allerlei experts schoten het plan van Ozzie echter af.

Volgens de EFF blijven tegenstanders van sterke encryptie hun boodschap reframen en staan ze lijnrecht tegenover het doel van encryptie. Namelijk dat derden geen toegang tot informatie kunnen krijgen. "En daarom zijn de voorstellen van opsporingsdiensten voor een "verantwoordelijke oplossing" onverantwoord. Elk systeem dat een apart kanaal heeft waardoor een derde partij het kan benaderen is minder veilig dan een systeem dat dat kanaal niet heeft", zegt David Ruiz van de EFF. Als het om encryptie gaat is er geen middenweg, aldus de burgerrechtenbeweging.

Om politici te waarschuwen voor de gevolgen van zwakke encryptie gaat de EFF daarom deze week naar Washington D.C. om politici over encryptie voor te lichten. "Alle beleidsmakers moeten het snappen en niet te prooi vallen aan retoriek over realiteit", merkt Ruiz op.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.