image

Google breidt extra accountbeveiliging uit naar iOS-apps

vrijdag 4 mei 2018, 10:52 door Redactie, 0 reacties

Eind vorig jaar kondigde Google een nieuw programma aan om accounts van gebruikers extra te beschermen en deze bescherming is nu uitgebreid naar verschillende iOS-apps van Apple. Het Advanced Protection Program is bedoeld voor mensen die extra risico op gerichte online aanvallen lopen, zoals journalisten, politici, campagneteams of mensen die binnen hun relatie met geweld te maken hebben. Iedereen kan zich echter aanmelden.

Het Advanced Protection Program bestaat uit verschillende onderdelen. Eén ervan zorgt ervoor dat de toegang tot Gmail en Google Drive tot specifieke apps wordt beperkt. In eerste instantie konden gebruikers alleen uit Google-apps kiezen, maar nu worden ook verschillende iOS-apps van Apple ondersteund. Het gaat dan om Apple Mail, Calendar en Contacts. Gebruikers kunnen deze apps nu toegang tot hun Gmail, kalender en contacten geven.

Wanneer gebruikers van Advanced Protection gebruikmaken en met hun Google-account op de eerder genoemde iOS-apps inloggen, verschijnen er instructies om het inlogproces af te ronden. Google laat weten dat het van plan is om de lijst uit te breiden met betrouwbare applicaties die toegang tot Google-gegevens hebben.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.