image

Succes SoBig roept om veilige e-mail

vrijdag 12 september 2003, 10:47 door Redactie, 3 reacties

Zelfs doorgewinterde anti-virus experts hadden nog nooit zoiets als de SoBig.F worm gezien: Binnen enkele minuten nadat het actief werd wist het virus miljoenen kopieen van zichzelf te maken en zich wereldwijd te verspreiden, waarbij het records van oudere virussen brak. In de nasleep van de aanval lieten security experts weten dat het ingewikkelde ontwerp van de worm verantwoordelijk was voor het succes, maar de grootte van de aanval deed ook de vraag rijzen of de huidge Internet e-mail structuur het niet te makkelijk maakt voor virusschrijvers en spammers. Dit artikel gaat dieper op deze vraag in.

Reacties (3)
12-09-2003, 10:55 door Anoniem
de vraag is, wordt de roep gehoord.
Er roepen al zat mensen / virussen / spam hierom, maar er gebeurt zeer weinig.
12-09-2003, 13:01 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
de vraag is, wordt de roep gehoord.

Vanuit deze hoek zou ik er niet te veel op rekenen. E-mail krijgt echter steeds vaker ook een juridische status waaraan mensen ook rechten menen te kunnen ontlenen. Dit zal er toe leiden dat de integriteit van E-mail steeds belangrijker zal worden.
12-09-2003, 13:19 door Anoniem
Modular Mining Systems en Brute Squad Labs staan niet echt bekend als experts.

"Binnen enkele minuten nadat het actief werd wist het virus miljoenen kopieen van zichzelf te maken en zich wereldwijd te verspreiden"

Onzin, zo snel ging dat niet.

Het virus verstuurde zichzelf snel en overvloedig, maar voortdurend naar dezelfde ontvangers. Dat moet niet worden verward met een snelle verspreiding. De reden voor die vloed van e-mails is het feit dat de verspreidingsroutine multi-threaded is. Een ordinaire mail bom zoals we die sinds minstens 1996 op het windows platform kennen. Niets nieuws, behalve dan dat iemand er op het onzalige idee gekomen is dat een mail bom helpt bij de verspreiding van een virus. Niet dus, het laat alleen de minder goed ingelichte beheerders denken dat de hele wereld besmet is.

De snelste methode om van een mail bom af te komen is het IP nummer van de verzender te blokkeren. Dat is bij dit virus niet anders.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.