image

Rotterdammer opgepakt voor verkoop gehackte PayPal-accounts

woensdag 9 mei 2018, 10:51 door Redactie, 1 reacties

De politie heeft een 28-jarige Rotterdammer opgepakt op verdenking van het in bezit hebben en verkopen van gehackte PayPal-accounts. De zaak kwam aan het rollen nadat de politie vorig jaar juni de illegale online marktplaats Hansa Market overnam en uiteindelijk offline haalde.

Doordat justitie de controle over de marktplaats had verkregen kreeg de politie zicht op verkopers en kopers die niet alleen online in harddrugs bleken te handelen, maar ook andere zaken aanboden. Zo kwam het landelijke team een verkoper van gehackte PayPal-accounts op het spoor. Hij was niet alleen actief op Hansa Market, maar ook op andere marktplaatsen. Tegen een kleine vergoeding was het mogelijk om van hem gegevens van een gehackt account te kopen.

Het onderzoek naar de aanbieder van de gehackte accounts leidde uiteindelijk naar de 28-jarige Rotterdammer, die afgelopen maandag werd aangehouden. Hij zit vast en wordt onder andere verdacht van het verkopen en voorhanden hebben van gegevens waarmee computervredebreuk kan worden gepleegd, zo laat de politie weten.

Reacties (1)
09-05-2018, 11:35 door Anoniem
Hij zit vast en wordt onder andere verdacht van het verkopen en voorhanden hebben van gegevens waarmee computervredebreuk kan worden gepleegd, zo laat de politie weten.

Nou, tijd om mijn collectie hacking boeken ritueel te verbranden. Staan veel te veel zaken in, waarmee computervredebreuk 'kan worden gepleegd'. Nu ook nog maar alles verwijderen 'waar ik een raam mee in zou kunnen gooien' ;)
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.