image

Malafide Chrome-extensies stelen Facebook-wachtwoorden

vrijdag 11 mei 2018, 12:06 door Redactie, 1 reacties

Onderzoekers waarschuwen voor malafide Chrome-extensies die Facebook-wachtwoorden stelen en de sociale mediasite gebruiken om andere Chrome-gebruikers te infecteren. De infectieketen begint met een malafide link op Facebook die naar een zogenaamde YouTube-pagina wijst.

Deze pagina vraagt de gebruiker om een extensie te installeren voor het afspelen van video's. Eenmaal geïnstalleerd steelt de malafide extensie het Facebook-wachtwoord en Instagram-cookies van de gebruiker en stuurt een malafide link naar de Facebook-vrienden van het slachtoffer of plaatst de link als nieuw Facebook-bericht. Tevens wordt er een cryptominer geïnstalleerd voor het delven van cryptovaluta. Ook kan de malware clickfraude op YouTube plegen.

De malafide extensies zijn kopieën van legitieme extensies waar een geobfusceerd script aan is toegevoegd voor het uitvoeren van de kwaadaardige activiteiten. Volgens securitybedrijf Radware, dat de malware ontdekte, wordt dit gedaan om de controle van Google in de Chrome Web Store te omzeilen. Om detectie en verwijdering door de gebruiker te voorkomen blokkeert de malware het openen van de extensie-tab in Chrome. Daarnaast worden bepaalde Facebook-pagina's geblokkeerd, zodat de gebruiker geen berichten kan aanpassen of verwijderen. Ook wordt het downloaden van de Chrome Cleanup Tool en beveiligingsprogramma's via Facebook geblokkeerd.

Image

Reacties (1)
12-05-2018, 19:14 door Anoniem
Wordt de extensie aangeboden via de Chrome Web Store?

"In order to bypass Google's validation checks, the threat actor responsible creates copies of legitimate extensions and inject short, obfuscated, malicious scripts within them."
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.