image

Man die ddos-aanval op Twitter claimde opgepakt door FBI

zondag 13 mei 2018, 10:06 door Redactie, 2 reacties

Een Amerikaanse man is opgepakt en aangeklaagd voor het uitvoeren van ddos-aanvallen op websites van overheid en politie. De aanvallen, die op 1 augustus vorig jaar plaatsvonden, waren gericht tegen de stad Akron en het politiekorps van de stad.

Op dezelfde dag eiste een Twitter-gebruiker de verantwoordelijkheid op voor de aanvallen en plaatste onder andere een YouTube-video en screenshot waarop te zien waren dat de websites onbereikbaar waren. In de video was een persoon met een Guy Fawkes masker te zien die stelde dat het tijd was om de stad een lesje te leren. Uit het onderzoek bleek dat de aanvallen afkomstig waren van het ip-adres van de verdachte. Daarnaast was de telefoon van de verdachte gekoppeld aan het Twitter-account dat de aanvallen opeiste, zo meldt de FBI.

Afgelopen woensdag kregen de autoriteiten een huiszoekingsbevel voor de woning van de verdachte. Daar troffen agenten een Guy Fawkes-masker aan en een telefoon met een kapot scherm, net zoals in de tweets van de verdachte te zien waren. De verdachte verklaarde dat hij verantwoordelijk was voor de ddos-aanvallen op de stad, het Amerikaanse ministerie van Defensie en anderen, aldus een bij de rechtbank ingediende verklaring.

Reacties (2)
14-05-2018, 07:51 door Lisandro de Cuba
Nou slim bezig maar niet heus
14-05-2018, 10:56 door Anoniem
Aanval uitvoeren vanaf je eigen computer ?

Dumbass rookie mistake
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.