image

Google gaat politieke organisaties ddos-bescherming bieden

donderdag 17 mei 2018, 16:08 door Redactie, 5 reacties

Internationale politieke organisaties die bescherming tegen ddos-aanvallen zoeken kunnen binnenkort bij Google terecht. Google en Jigsaw, beide onderdelen van moederbedrijf Alphabet, hebben daarvoor Project Shield aangekondigd. Een gratis dienst die Google-technologie gebruikt om ddos-aanvallen te voorkomen.

Google besloot eerder al om via Project Shield nieuwsorganisaties en mensenrechtenbewegingen wereldwijd tegen ddos-aanvallen te beschermen. Zo werden vorig jaar nog Nederlandse stemwijzers via Project Shield beschermd. In een aankondiging op Medium stelt Google dat politieke organisaties een essentiële rol in het democratische proces spelen en dezelfde verdediging tegen cyberaanvallen verdienen waar nieuwsorganisaties gebruik van kunnen maken.

Google merkt op dat er een toename is van digitale aanvallen tegen democratische instellingen, zowel qua frequentie als intensiteit. Om deze aanvallen af te slaan is Project Shield ontwikkeld, dat gebruik maakt van een "reverse proxy multi-layer defense system". Dat houdt in dat verzoeken van eindgebruikers eerst lang Project Shield gaan. Op deze manier kan Google kwaadaardig verkeer filteren. De legitieme verzoeken worden vervolgens naar de website doorgelaten. Amerikaanse politieke organisaties kunnen nu al gebruik van de dienst maken. De komende maanden zal Project Shield ook onder internationale politieke organisaties worden aangeboden.

Reacties (5)
17-05-2018, 17:43 door Anoniem
hahahah, kunnen ze meteen politieke voorkeur van bezoekers registreren. Je moet in deze tijd wel helemaal van de pot gerukt zijn om als beetje organisatie nog van google diensten gebruik te maken
17-05-2018, 22:05 door Anoniem
Door Anoniem: hahahah, kunnen ze meteen politieke voorkeur van bezoekers registreren. Je moet in deze tijd wel helemaal van de pot gerukt zijn om als beetje organisatie nog van google diensten gebruik te maken

Daar had ik zelfs nog niet aan gedacht.
18-05-2018, 08:19 door Anoniem
Gaaf zeg; nog verdere uitbreiding van GoogleNet.

- Google als DNS (zelfs Nederlandse providers bieden standaard Google Public DNS zoals Netrebel)
- Google als CDN voor libraries - Google Hosted Libraries ajax.googleapis.com
- Google als CDN voor fonts
- Google als Don die "bescherming" biedt voor politiek

Funtastic.
18-05-2018, 09:36 door Anoniem
Door Anoniem: Gaaf zeg; nog verdere uitbreiding van GoogleNet.

- Google als DNS (zelfs Nederlandse providers bieden standaard Google Public DNS zoals Netrebel)
- Google als CDN voor libraries - Google Hosted Libraries ajax.googleapis.com
- Google als CDN voor fonts
- Google als Don die "bescherming" biedt voor politiek

Funtastic.

DON = Distributed Observing Network
18-05-2018, 23:08 door Nietsnut
Men onderschat inderdaad het gevaar voor je privacy met al die Google Facebook Twitter LinkedIn knoppen.
Je moet tegenwoordig allerlei middelen inzetten om je internet bezigheden een klein beetje meer privé te houden zelfs deze website is besmet met Google diensten.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.