image

Google beschermt Angolese nieuwssite tegen ddos-aanvallen

vrijdag 4 november 2016, 10:53 door Redactie, 0 reacties

De grootste onafhankelijke nieuwssite van Angola die al geruime tijd het doelwit van ddos-aanvallen is heeft bescherming bij Google gevonden. Maka Angola wordt geleid door journalist Rafael Marques De Morais en houdt zich bezig met onderzoeksjournalistiek over oorlogsmidaden en bloeddiamanten.

Vanwege zijn werk is De Morais bedreigd, gevangen gezet en is zijn website continu het doelwit van ddos-aanvallen. Om de nieuwssite te beschermen wordt er nu met Project Shield van Google samengewerkt. De internetgigant begon het initiatief in 2013 om websites die het risico lopen om gecensureerd te worden gratis tegen ddos-aanvallen te beschermen.

"Het wereldnieuws wordt bedreigt door ddos-aanvallen. Een eenvoudige en goedkope manier waardoor iedereen met een internetverbinding een nieuwsorganisatie waar dan ook in de wereld offline kan halen. Dit soort cyberaanvallen zijn één van de schadelijkste vormen van censuur in de 21ste eeuw", aldus George Conard van Jigsaw, onderdeel van Google's moederbedrijf Alphabet. Project Shield werd onlangs ook ingezet om de website van securityblogger Brian Krebs te beschermen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.