image

Google gaat sites tegen DDoS-aanvallen beschermen

dinsdag 22 oktober 2013, 12:06 door Redactie, 1 reacties

Een nieuw initiatief van Google moet ervoor zorgen dat websites die het risico lopen om gecensureerd worden zich gratis tegen DDoS-aanvallen kunnen beschermen. Project Shield, zoals het initiatief heet, wordt al enkele maanden voor websites in Iran, Syrië en Burma gebruikt.

Het gaat dan om websites die vanwege hun politieke inhoud vaak met DDoS-aanvallen als vorm van censuur te maken krijgen. Door de DDoS-aanvallen zijn de websites namelijk niet bereikbaar en de beheerders hebben vaak geen middelen om hier iets aan te doen. Met Project Shield wil Google dit soort websites gaan beschermen.

"We nemen de mensen die met de grootste dreiging van DDoS-aanvallen te maken hebben en zetten ze achter onze bescherming", aldus CJ Adams die het project gisterenavond aankondigde. "Als ze met een aanval te maken krijgen, moet die eerst door ons heen, en na jaren hiermee gewerkt te hebben, zijn we behoorlijk goed geworden in het stoppen van deze aanvallen."

Filter

Adams omschrijft Project Shield als een combinatie van Google's Page Speed service, waarmee webmasters hun websites hij Google kunnen hosten om zo sneller te laden, en Google's eigen interne anti-DDoS-technieken. De zoekgigant beschikt over een gigantische servercapaciteit en de mogelijkheid om grote hoeveelheden data te filteren.

Project Shield zal niet als commercieel product worden aangeboden, maar is onderdeel van Google Ideas, waarmee de zoekgigant zich richt op problemen als mensenhandel, bendegeweld, online censuur en cybercrime. Naast Project Shield heeft Google in samenwerking met beveiligingsbedrijf Arbor Networks een digitale aanvalskaart gemaakt, waar in real-time DDoS-aanvallen over de hele wereld worden bijgehouden.

Reacties (1)
22-10-2013, 14:19 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.